Rondleidingen door Romeinen expositie in Museum Kasteel Wijchen

Foto:

In augustus worden elke vrijdag in Museum Kasteel Wijchen rondleidingen door de expositie Wachters van het Noorden. Romeinen in Wijchen gegeven.

De eerste vier eeuwen van onze jaartelling maakte de zuidelijke helft van ons land deel uit van het Romeinse Rijk. In de tweede helft van de eerste eeuw, na de Bataafse opstand (69/70 na Chr.), brak er een periode van vrede aan (Pax Romana). De Romeinen legden legerplaatsen aan bij de grens en garandeerden rust en orde.

Nieuwe steden werden gebouwd, Ulpia Noviomagus (Nijmegen) en Forum Hadriani (Voorburg) en op het land verrezen villa‘s. Het vertrekpunt van deze expositie is de vondst van resten van zo’n Romeinse villa in Wijchen. De grote vraag is voor wie deze villa is gebouwd. Was het voor een Romeinse of een lokale Bataafse opdrachtgever?

Er wordt een impressie gegeven van de inrichting van de villa en er zijn allerlei vondsten te bewonderen. Andere bronnen van informatie zijn de grafvondsten in de buurt van de villa. Ze tonen een aantal verrassende elementen op het grensvlak van de Romeinse en de lokale cultuur.

Rondleidingen
Vrijwilligers van het museum leiden de bezoekers rond door deze mooi opgezette expositie.

De data zijn 3, 10, 17, 24 en 31 augustus 2018
Tijd: 14.00 uur (bij meer dan 25 deelnemers start er om 14.30 uur nog een rondleiding)
Prijs: € 10,00 p.p. incl. museumticket. Voor museumkaarthouders zijn de rondleidingen gratis.

Voor meer informatie en prijzen zie onze website www.museumwijchen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen