Hulp Wijchenaren gevraagd voor hond Lossie

Foto:

Sinds vorige week heeft gemeente Wijchen er een zwerfhond bij. Dwalend in de bossen bij Wijchen. Op de foto gezet door een wandelaar, omdat de hond zelf contact zocht, maar helaas daarna van de radar verdwenen. Tientallen vrijwilligers uit het hele land en drie begeleiders met hun speurhond en hun team, zijn al vanaf vorige week bezig om én de eigenaar van de hond én de hond zelf te traceren omdat de hond mogelijk ook gewond is.

Vorige week woensdag liep een nietsvermoedende wandelaar met zijn hond in het bos bij Diervoort, en daar waar hij normaal bijna niemand tegenkomt was daar ineens deze lieve, maar erg bange zwarte Flatcoated Retriever die contact met hem zocht. Omdat er meer honden los lopen in het bos was er die dag geen verdere actie. De volgende dag echter sloot de hond zich weer aan bij de wandelaar, hij maakte foto’s en probeerde haar te pakken, maar net op het moment dat hij haar bijna had, schrok ze en verdween in het bos.

Al heel snel trok een grote groep vrijwilligers, uit heel Nederland, onder leiding van Speurhonden Team Zuid-Holland, zich het wel en wee van de hond aan en werd er dag en nacht gespot in de hoop op een teken van leven. Er zijn drie Speurhonden met hun begeleiders gekomen die het gebied hebben aangegeven waarin de hond zich ophoudt en voor dát gebied hebben we nu de hulp van de Wijchenaren nodig. Van de wandelaars, fietsers en omwonenden.

Het gebied waarbinnen ‘Lossie’, zoals de hond genoemd is door de vrijwilligers, zich ophoudt is het (bos)gebied bij Diervoort, Heiveld en de Overasseltse en Hatertse Vennen. En alles rechts van de Boskant en de Zandbergse weg. De foto’s zijn ook in dit gebied genomen voordat de hond weer op de vlucht sloeg.

Lossie is een zwarte Flatcoated Retriever en is angstig en mogelijk gewond. We willen aan alle Wijchenaren in het genoemde gebied vragen om hun ogen en oren open te houden. Mocht je Lossie tegenkomen, meld dat dan alsjeblieft. Dat kan op het nummer 06-533 543 05. Dit heet een zichtmelding en is cruciaal om honden weer met hun baasje te verenigen. Ook staat Lossie nergens als vermist opgegeven en vragen we de eigenaar om zich bij ons te melden. We sluiten niet uit dat Lossie bewust achtergelaten is in het bos. 

Reacties

article
81751
Hulp Wijchenaren gevraagd voor hond Lossie
Sinds vorige week heeft gemeente Wijchen er een zwerfhond bij. Dwalend in de bossen bij
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20180808/hulp-wijchenaren-gevraagd-hond-lossie/
2018-08-08T21:35:01+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2018/08/08213355/Lossie.jpg
hond Lossie, Lossie
Nieuws