Bezoekers genoten van het luchtballonnenfestival in Grave

Foto: HDV Productions

Op 11 augustus 2018 was voor de 9e keer het ballonnenfestival in Grave. Sowieso een leuk stadje, maar dit keer ook nog een leuke activiteit. Er waren volgens de omroeper op het evenemententerrein nu 2 a 3x zoveel mensen in Grave dan normaal. Ook veel Wijchenaren.

Voorafgaand aan de vaart van de heteluchtballonnen was er de mogelijkheid om met een helikopter het luchtruim vooraf al te verkennen en  voor de kinderen waren er onder andere springkussens en een draaimolen.
Daarna begon de grote show, waarbij de start gemarkeerd werd door paragliders. Maar daarna de heteluchtballonnen. Met spectaculaire steekvlammen werden de branders getest en samen met grote ventilatoren werd daarna de hetelucht in de ballonnen geblazen. Eén voor één gingen alle 35 ballonnen (het maximaal aantal toegestane ballonnen dat mee mag doen) van start. Wie wilde (en betaalde) kon meevliegen, of is het nu varen….? Wie voor het eerst zo’n ballonvaart deed kreeg een luchtdoopbewijs en champagne. Leuk was dat bij elke start het aanwezige publiek applaudisseerde.
De laatste heteluchtballon die steeg, was meteen ook de duurste: de Van Gogh (gebouwd om de beroemde Nederlandse schilder te herdenken).
Door vele ballonkenners wordt deze van Gogh ballon, ook wel “Vincent” genoemd, gezien als de mooiste ‘Special Shape’ ooit gebouwd.
Na het opstijgen van de 35 ballonnen, kon nog gekeken worden naar radiografisch bestuurde ballonnen en meer.
Klik op de foto om te vergroten

Tekst en foto’s door Dick Vogelzang (HDV Productions). Bekijk HIER alle foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen