Eindelijk wegomlegging bij Dorpsstraat 73 in Bergharen

Foto: Google Earth

Het is een langgekoesterde wens vanuit de Leefbaarheidsgroep Bergharen dat de verkeerssituatie bij de Wijksestraat / Dorpsstraat 73 te Bergharen wordt aangepast. Door het vaststellen van het bestemmingsplan kan een volgende stap gezet worden in de aanpassing van de verkeerssituatie.

De huidige situatie oogt onoverzichtelijk en de aanpassing komt de verkeersveiligheid ter plaatse ten goede. Het is de bedoeling dat een deel van de weg wordt verlegd en dat een ander deel wordt versmald tot voet/fietspad. Met de huidige eigenaresse is een overeenkomst gesloten waardoor een groot deel van de kosten van de werkzaamheden is gedekt. Het resterende deel is gedekt in de begroting. Om de werkzaamheden juridisch mogelijk te maken is een aanpassing van het bestemmingsplan ter plaatse vereist. Het plan heeft zes weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen tegen het plan binnengekomen.

De kosten van de wegomlegging worden geraamd op € 90.000,–. Dit bedrag is beschikbaar gesteld uit de begroting 2018. De grondverkoop (€ 60.000) aan de eigenaar zal middels een 5-jarige huurkoopconstructie worden betaald. Dit is ook zo opgenomen in de begroting 2018. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen