Museum Kasteel Wijchen zoekt boekbinders voor expositie

Foto: Museum Kasteel Wijchen

Algemene opvattingen over de middeleeuwen bevatten nogal wat clichés en vooroordelen, zoals ‘Iedereen was analfabeet’ en ‘Boeken werden geschreven door monniken’… Maar wat blijkt? In de middeleeuwen ging het er niet zoveel anders aan toe dan nu. Er waren boekverkopers, er waren boekdrukkers. En… er waren boekbinders! Museum Kasteel Wijchen is voor de in november te openen expositie “Strengels & Letters, boeken maken in middeleeuws Gelre” op zoek naar bijzondere handgebonden boeken en boekbinders.

De expositie laat onder andere zien hoe een boek in de vijftiende en zestiende eeuw gemaakt werd. Stap in de wereld van de perkamentmaker, de papierschepper, de verluchter, de boekdrukker en tenslotte de boekbinder. Kom meer te weten over het Batenburgs Getijdenboek, blader door een prachtige kopie en ontdek wie de heren Van Bronckhorst-Batenburg waren. Kortom, dompel jezelf onder in middeleeuws Gelre en ontdek dat elk boek uniek is!
Bent (of kent) u een boekbinder, jong of oud, hobbymatig of professioneel? En wilt u een door u gebonden boek uitlenen voor de tentoonstelling? Aarzel dan niet en neem vóór 15 oktober contact op met Museum Kasteel Wijchen, e-mail [email protected] of telefoon 024 6424 744.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen