15e Oude Voertuigendag Wijchen kreeg een speciaal tintje

Foto: HDV Productions

Op zondag 9 september werd voor de 15e keer de Oude Voertuigendag georganiseerd. En het werd voor organisator Piet van den Dikkenberg een hele speciale.

Deze Oude Voertuigendag in Wijchen is een bekend evenement geworden in de loop der jaren en heeft Wijchen nog wat meer op de kaart gezet. De organisator Piet van den Dikkenberg heeft hier 15 jaar voor gezorgd, maar hij vond het nu mooi. “Tijd om het stokje over te dragen…” aldus Piet. “Na 15 jaar dit evenement georganiseerd te hebben ga ik de organisatie over dragen aan OVW (Oldtimer Vrienden Wijchen)”. Het aantal deelnemers lag rond de 125. 

Na het inschrijven ’s morgens tussen 10 en 11 uur, het bevestigen van de rallyschilden en eventueel eerst nog een kopje koffie, ging men op weg om een toeristische route te rijden. Dit is op individuele basis of in kleine groepjes en geen wedstrijd. Zo wordt het aantal deelnemers mooi gespreid, ook omdat het niet mogelijk is om met zo’n 200 mensen (rijders en bijrijders) tegelijk bij een museum of andere bezienswaardigheid aan kunnen komen. Het was deze zondag immers ook Open Monumentendag.

’s Middags al voor 1 uur in de middag, reden de eerste voertuigen het veld achter het Kasteel op. Ze werden keurig in rijen per leeftijdsklasse geparkeerd, hoewel niet iedereen dat altijd door had. Weer een uur later was het veld al veel voller en kwam er ook steeds meer publiek, mede waarschijnlijk door het prachtige weer. Deze middag werd verder muzikaal opgeluisterd door “De Neutekrakers”. 

Hoewel Piet van den Dikkenberg zou stoppen hield hij dit keer goed de regie, maar toch… Zonder dat hij er iets van wist, was er iets voor hem geregeld. Burgemeester Hans Verheijen, die zelf mee reed in de toertocht, moest zorgen ruim op tijd thuis te zijn, zodat hij zich kon verkleden: de vrijetijdskleding maakte plaats voor een pak.
Piet kreeg uit handen van burgemeester Verheijen de Koninklijke onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau, uitgereikt.
Lees ook “Koninklijke onderscheiding bij Bijzondere Gelegenheid voor Wijchenaar Piet van den Dikkenberg”

Een beetje beduusd van wat er op hem afkwam, moest Piet nog wel door, want er waren prijzen te vergeven voor de winnende voertuigen in hun klasse. Die werden één voor één opgeroepen, waarna hun de prijs overhandigd werd. Daarna stelde Piet de nieuwe organisatie voor: OVW (Oldtimer Vrienden Wijchen), die vanaf 2019 voor de oude voertuigendag gaat zorgen. Want er komt een 16e keer en een 17e keer en hopelijk meer….
De uitslag van de prijzen zal t.z.t. ook op de website van de oude voertuigen komen: www.oudevoertuigendag.nl

Tekst en foto’s door Dick Vogelzang (HDV Productions).
Bekijk HIER fotoserie 1 en HIER fotoserie 2 voor nog meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen