Concert van Lucie Stepanova en Ksenia Kouzmenko bij Muziekkring Wijchen

Foto: Lucie en Ksenia

Zondag 30 september vanaf 14.00 uur is er in De Schakel, Pius XII straat 85 in Wijchen een concert van het duo Lucie Stepanova (cello) en Ksenia Kouzmenko (piano).

Het duo Lucie Stepanova en Ksenia Kouzmenko spelen een programma dat bestaat uit muziek van de 1ste helft van de XXe eeuw: Leos Janáček, Jaroslav Kvapil, Josef Páleníček, Claude Debussy en Manuel de Falla.

Vóór de pauze spelen ze Tsjechische muziek. Twee werken van hun nieuwe CD “Whispering Leaves”: het betoverende “Sprookje” van Leoš Janáček, geïnspireerd door een Russisch sprookje en de aangrijpende “Koraalvariaties” op het koraal “O Hoofd vol bloed en wonden” van Josef Páleníček, geschreven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Jaroslav Kvapil was o.a. een leerling van Leos Janáček en MaxReger. Op het programma staan twee korte stukken uit zijn pianocyclus “Door het dal van weemoed en verdriet”.

Na de pauze aandacht voor Claude Debussy in verband met het Debussyjaar. Een van Debussy’s laatste werken, de sonate voor cello en piano, gevolgd door zijn pianoprelude “La puerta del Vino”.
Als laatste een bewerking voor cello en piano van “Siete canciones populares españolas” van de Spaanse componist Manuel de Falla.

De entree bedraagt € 10,-

Reacties

article
82614
Concert van Lucie Stepanova en Ksenia Kouzmenko bij Muziekkring Wijchen
Zondag 30 september vanaf 14.00 uur is er in De Schakel, Pius XII straat 85
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20180913/concert-lucie-stepanova-en-ksenia-kouzmenko-muziekkring-wijchen/
2018-09-13T08:15:24+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2018/09/10111531/Lucie-en-Ksenia.jpg
De Schakel, De Schakel Wijchen, Muziekkring Wijchen, wijchen
Nieuws