Geslaagde boottocht voor de gasten van De Zonnebloem afdeling Wijchen

De Zonnebloem zet zich al jaren in voor mensen met een lichamelijke beperking. In het kader van het gouden jubileumjaar heeft Zonnebloem afdeling Wijchen een boottocht georganiseerd. Ruim 125 gasten waaronder ook gasten vanuit Bergharen en Winssen hebben genoten van de 2 uur durende boottocht met het luxe passagiersschip “De Sluizer” die over de Maas vaart. Het was voor de Zonnebloem gasten van afdeling Wijchen een geslaagde boottocht.

Om 11.00 uur vertrokken gasten en (zorg)vrijwilligers van De Zonnebloem afdeling Wijchen vanuit de opstapplaats ’t Achterom met 2 volle bussen richting Appeltern om daar een 2 uur durende rondvaart te maken over de Maas. 

Bij aankomst bij Moeke Moore in Appeltern werd iedereen voorzien van een uitgebreide lunch.
Vlak voor de lunch werd door mevr. Sonja Peters namens de Rabobank een check uitgereikt met een mooi bedrag van € 1.790.17 in het kader van Clubkas Campagne 2018.

Het luxe passagiersschip “De Sluizer” vertrok vanuit de Blauwe Sluis voor een rondvaart van 2 uur over de Maas tot Batenburg en weer terug, met uitleg over de bezienswaardigheden door de kapitein. Voorzitter Frans Nijsen wenste iedereen een fijne en behouden vaart.

Tijdens de rondvaart werden de gasten muzikaal begeleid door accordeonist Willie Martens. Willie speelde liedjes uit de oude doos en deze werden ook uit volle borst meegezongen. De sfeer zat er goed in, heerlijke muziek, een drankje en zelfs een advocaatje ging er dan ook wel in. 

Vooral het samenzijn met andere mensen is voor veel gasten fijn en zeker voor alleenstaande gasten. Een groepje gasten maakte van de boottocht hun eigen burendag van Diepvoorde, zo lieten zij weten. Mensen ontmoeten brengt mensen samen en dat op een fantastisch schip met (zorg) vrijwilligers die met liefde in hun hart deze dag voor de gasten mogelijk maken.

De dag is in alle opzichten bijzonder goed verlopen en zeker geslaagd en iedereen heeft genoten van de boottocht en het lekkere eten en drinken èn vooral het samen zijn. 

Tekst en foto’s door Ans Baars-van Haalen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen