Volleybaldames Trivos starten met overtuigende zege

Afgelopen zaterdag begon Trivos haar eerste thuiswedstrijd in Sportcentrum Arcus met een verdiende 4-0 overwinning op het 4e team van Dros Alterno uit Apeldoorn.

Trivos heeft als doelstelling uitgesproken promotie te bewerkstelligen. Linksom of rechtsom, maakt niet uit.
De allereerste bal werd dan ook door Lieke Wouters genadig hard ingeslagen, 1-0. Opvallend was de gretigheid in het spel van Trivos. De spelverdeling van Vera de Weerdt en het liberowerk van Evi Bosmeier waren in positieve zin zeer opvallend te noemen met een laag foutenpercentage.
Mede hierdoor kwamen de aanvalsters goed in stelling en kon er naar hartenlust gescoord worden.
Ook was er bij Trivos een hoge servicedruk aanwezig, waardoor veel punten werden binnen gehaald.

De tweede set gaf Alterno toch meer tegengas. Lieke Wouters en Nienke Visser scoorden om en om en bij 5-4 haalde aanvoerster Anne Veenstra de service terug. De service door Manon Ottjes leverde 4 punten op 9-4. Ook Alterno had een servicekanon in haar midden met de nummer 7.
6 punten op rij, ondanks de Trivos time-out en wissel van de 14 jarige Sophie Posthumus voor Anne Veenstra, waren haar aandeel 9-11. Korinda Kant vond het welletjes en knalde de bal kei- en keihard door de grond op Alternoterrein. Bij 17-18 maakte Sophie Posthumus de gelijkmaker door een zogenaamde netslag. Een harde aanval van Alterno werd knap onschadelijk gemaakt door Vera de Weerdt en in de rebound werd de bal door Alterno uit het veld geslagen 19-18. De Alterno time-out was een feit. Na de time-out ging Korinda Kant onverstoorbaar door met de score, nadat een lange spannende rally gespeeld was 20-18. De scheidsrechter zag opeens dat een Trivos speelster het net raakte en kende Alterno een punt toe. Trivos was een beetje van slag en liet Alterno weer langszij komen 20-20. De aanval van Alterno ging via het Trivosblok uit het veld en de volgende Trivos aanval verdween rechtstreeks uit het veld 20-22. Stefanie Beekers werd ingebracht voor de moegestreden Nienke Visser en dit bleek een goede zet van coach Groenen te zijn. Korinda Kant haalde de service terug met een aanval via de Alterno verdediging, waarna Stefanie Beekers aan de service mocht beginnen. 4 punten op een rij haalde zij uit haar servicereeks en zo was ook de 2e setoverwinning een feit.

In het afgelopen seizoen 2017-2018 was het vooral de 3e set, die het voor de Trivos vrouwen moeilijk maakte. Vreemd genoeg zakte het altijd een beetje in, waarna in de 4e set meestal weer een opleving kwam. Daardoor werd vaak onnodig setverlies geleden.
Maar niet in deze 1e wedstrijd in het nieuwe seizoen. Deze 3e set werd een walk over, doordat er scherp en geconcentreerd gespeeld werd. Werkelijk voor elke bal werd geknokt (soms met 2 speelsters tegelijk) en met de vreemdste capriolen werden ongelofelijke reddingen verricht. Stefanie Beekers sloeg een bal ongenadig hard op de neus van een Alterno speelster en Lieke Wouters maakte meteen 4 punten met haar service. Korinda Kant scoorde een aanval zo hard, dat er 3 Alterno speelsters op de grond lagen. Met een diagonale aanval maakte Manon Ottjes de 24-13 en de eindklapper was van Stefanie Beekers, na een weergaloze redding van Evi Bosmeier.

Dit mocht Trivos niet meer uit handen geven. Jonkie Esmee Driessen kwam in het veld voor Lieke Wouters. De 1-0 was meteen een ace van Vera de Weerdt. Toch ging het in deze laatste set moeizamer. Bij 7-6 sloeg Sophie Posthumus met haar service nog een ace, maar Alterno gaf niet op. Bij 9-9 maakte Alterno de 9-10 met een heel slim tipballetje. Coach Groenen wisselde Korinda Kant voor Anne Veenstra. Esmee Driessen sloeg haar aanval in het net, maar gelukkig was daar Anne Veenstra met een harde aanval 10-11. Een touchebal van Alterno en 2 servicepunten van de nummer 7 brachten Alterno op een voorsprong van 10-14. Bij 12-15 maakte Esmee Driessen 2 punten met haar service. De touchebal van Alterno drukte even de Trivos blijdschap weer naar beneden 14-16.
Manon Ottjes en Sophie Posthumus sloegen beide een aanval binnen de lijnen 16-16. Na de Alterno time-out deed Sophie Posthumus dat nog een keer. Anne Veenstra scoorde ook nog een keer, waarna Alterno het weer over nam. Bij 18-20 vroeg coach Groenen zijn eerste time-out aan. Een mooie pass van Vera de Weerdt op Esmee Driessen leverde meteen een punt op. Echter de daaropvolgende service van Vera de Weerdt ging nipt uit het veld. Manon Ottjes maakte een punt via de Alterno verdediging en even later maakte zij, net als Stefanie Beekers in de 3e set, een punt door de bal keihard op de neus van een Alterno speelster te slaan 21-21.
Wederom zag de scheidsrechter dat een Trivos speelster het net raakte 21-22! Deze maal werd Trivos niet van de wijs gebracht en bleef het geconcentreerd doorgaan. Esmee Driessen maakte een mooi punt en haalde daarmee haar service terug. De eerste service ging via de Alterno verdediging uit het veld, waarna de Alterno time-out werd aangevraagd. De goede servicereeks ging gestaag door en door Manon Ottjes werd na een lange rally de 24-22 op het scorebord gezet. Alterno gaf de moed op en sloeg haar laatste bal moedeloos langs de verkeerde kant van de antenne 25-22.

Erg blij waren de Trivos speelsters en coaches Peter Groenen en Hennie Visser na afloop van het duel. Een mooi begin van een hopelijk succesvol seizoen.
Coach Peter Groenen was na afloop gematigd optimistisch. “We kunnen beter en moeten beter, aldus de coach. Het zijn details, maar deze zijn juist zo belangrijk. Maar goed, gelijk met 5 punten winst beginnen is niet slecht.”

De komende weken volgen 2 uitwedstrijden. Aanstaande zaterdag 29 september is de wedstrijd tegen SSS in Barneveld en op vrijdag 5 oktober de wedstrijd tegen WaHo in Wageningen.
Op zaterdag 13 oktober om 15:30 uur is de tegenstander Avior Dames 1 uit Schalkhaar. De wedstrijd is in thuishaven sportcentrum Arcus en de entree is gratis.