Fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’ naar Wijchen

Foto:

De gemeente Wijchen vindt het belangrijk dat iedereen veilig door het donker fietst. Het ‘Light it up!’ promotieteam komt daarom op vrijdag 19 oktober van 18.00 tot 21.00 uur naar het station in Wijchen.

Het team promoot de fietsverlichtingscampagne ‘Light it up’ voor jongeren van Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost Nederland. Verspreid je ook de boodschap ‘we fietsen met zijn allen met verlichting’ mee? Want goede verlichting verkleint de kans om slachtoffer te worden van een ongeval in het donker enorm.

Wat doet het promotieteam?
Het ‘Light it up!’ promotieteam voert gesprekken met fietsers over het belang van goede verlichting. Is de verlichting van de fiets op orde? Is je verlichting kapot en heb je zelf geen vervangende verlichting? Dan krijg je ter plekke nieuwe lampjes.

Doe jij mee?
Het doel is om de bewustwording van goede fietsverlichting bij jongeren te verhogen. Het effect: meer jongeren die met verlichting fietsen na afloop van de actie. Uit onderzoek blijkt dat het risico van ongelukken met de fiets afneemt. Met wel 20% als je fietst met goed werkende fietsverlichting. Een stuk veiliger dus. Ben jij ook te zien in het donker? Deel dan jouw foto, video of bericht met #lightitup. Kijk op www.rovoostnederland.nl voor meer informatie.

Reacties

article
83545
Fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’ naar Wijchen
De gemeente Wijchen vindt het belangrijk dat iedereen veilig door het donker fietst. Het ‘Light
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20181009/fietsverlichtingscampagne-light-it-up-naar-wijchen/
2018-10-09T13:59:10+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2018/10/09135857/Light-it-up.jpg
wijchen, ‘Light it up!’
Nieuws