Overheid lanceert “Berichtenbox app”, post van MijnOverheid direct op uw mobiel

Foto:

De Overheid lanceert de “Berichtenbox app”. De doelstelling is dat gebruikers sneller worden geattendeerd op nieuwe post van MijnOverheid door een melding op hun telefoon. Verwacht wordt dat door zijn eenvoud en het gemak van de app gebruikers meer post van de overheid op een mobiele telefoon of tablet lezen èn het aantal gelezen berichten hierdoor zal toenemen.

Het voordeel van de Berichtenbox app is dat je niet meer zoals bij de Berichtenbox van MijnOverheid moet inloggen. Met een pincode is de app te openen en direct toegankelijk om de post te lezen. De mogelijkheid bestaat ook dat post vanuit de app doorgestuurd kan worden naar een ander e-mailadres. Aan de “Berichtenbox app” worden nieuwe functies toegevoegd zoals verwijderen van berichten of het selecteren van nieuwe organisaties die post digitaal aan een persoon mogen versturen.

Verantwoordelijk staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops vindt dit een belangrijke stap om zo de communicatie met de overheid en de burger te vereenvoudigen. Eén van de prioriteiten die staatssecretaris Knops heeft gesteld in de Agenda Digitale Overheid is de NL DIGIbeter, aldus de Rijksoverheid.

Door Ans Baars-van Haalen

Reacties

article
83574
Overheid lanceert “Berichtenbox app”, post van MijnOverheid direct op uw mobiel
De Overheid lanceert de “Berichtenbox app”. De doelstelling is dat gebruikers sneller worden geattendeerd op
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20181011/overheid-lanceert-berichtenbox-app-post-mijnoverheid-direct-op-mobiel/
2018-10-11T07:45:30+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2018/10/10204349/Berichten-app.jpg
Berichtenbox app
Nieuws