Alverna verliest kansloos van Juliana ’31

Alverna had op een winderig sportpark ‘Broeklanden’ in Malden weinig tot niets in te brengen in de derby met Juliana’31. In de eerste helft speelde Alverna tegen de straffe wind in en had daar veel moeite mee. Men kwam niet tot een verzorgde opbouw en ook bij lange ballen won men geen duels, om vandaar uit verder te voetballen. En zo kwamen we tot welgeteld ‘nul’ kansen voor Alverna.

Juliana was van meet af aan de betere ploeg en na 15 minuten moest Robert Zaalman al een keer redden en toen hij 8 minuten later ook nog een keer een bal van de voet van Thijs Hendriks plukte, was het duidelijk wachten op de 1-0 voor Juliana. Die kwam in de 28e minuut. Balverlies op het middenveld van Alverna bracht Vincent van Beek aan de bal, die met een diagonaal schot de 1-0 aantekende. Verder werd een aanslag op de benen van Levi Raja Boean door de zeer matig leidende scheidsrechter wel heel makkelijk met ‘geel’ afgedaan.

De tweede helft, met de wind in de rug, kwam Alverna iets meer in het spel voor, zonder dat dit tot echte kansen leidde. In de 57e minuut leidde een door Twan Smits ingekopte corner van Juliana tot de 2-0. Juliana ging beter om met de tegenwind dan Alverna in de eerste helft en bleef de bovenliggende partij. Alverna kreeg wel enkele kansjes, maar het ontbrak ook aan scherpte voorin. Arthur v.d. Eeckhout ging alleen op de keeper af, maar miste. Dat dit later buitenspel was doet er niet aan af dat er gescoord had moeten worden. In de 73e minuut wederom een goede kans voor Arthur vd Eeckhout, die een voorzet van de ingevallen Rens van Lanen niet kon binnenkoppen. Toen Martijn Wolf in blessuretijd op prachtige wijze de 3-0 maakte was de wedstrijd allang gespeeld en moest Alverna het hoofd buigen voor dit Juliana.

A.s. zondag wacht wederom een uitwedstrijd tegen Prinses Irene in Nistelrode.

Opstelling: Robert Zaalman, Mels Lantang, Jari v Ginkel (c), Rick v Ginkel, Thomas vd Worp, Mats Hegman, Cas vd Wal, Levi Raja Boean, Tjalling Kamerman, Sven van Gelder (’71 Rens v Lanen), Arthur vd Eeckhout.