Hockeydames MHC Wijchen winnen van laagvlieger Ares

Zondag stond voor de hockeydames van MHC Wijchen het thuisduel tegen het laag geklasseerde Ares uit Apeldoorn op het programma. De verwachting was dat dit geen al te moeilijke wedstrijd zou worden. Het werd een 4-1 overwinning, maar soepeltjes ging het in de eerste helft niet.

Wijchen startte slap en slordig aan de wedstrijd en was gedurende de gehele eerste helft niet scherp. Duels werden niet gewonnen en de uitploeg wist zelfs nog een aantal mogelijkheden te creƫren, maar beide ploegen kwamen niet tot scoren en 0-0 was dan ook de ruststand.

Direct na rust was het aanvoerster Susan Bosman die de ploeg op sleeptouw nam en soleerde in de 2e minuut na rust door de verdediging heen en wist met een schot de keepster kansloos te laten 1-0. De ploeg van Coach Meta Bouwmans pakte vanaf dat moment meer initiatief. In de 7e minuut was het Sanne van As die op de juiste plaats stond en scoorde na een mooie actie van Annefleur Engel 2-0. In de 13e minuut was het Anne Jansen die met een backhandschot de 3-0 op het scorebord zette. Daarna ging de thuisploeg weer wat slordiger spelen, waardoor Ares de kans kreeg om weer in de wedstrijd te komen. In de 30e minuut kwam de uitploeg tot scoren door een strafcorner 3-1. Nog geen drie minuten later was het weer Sanne van As die zich goed opstelde voor het doel van de tegenstandsters en scoorde de 4-1. Dit was tevens de eindstand.

Over twee weken staat de topper tegen de nummer 1 Apeliotes uit Nijmegen op het programma, volgende week hebben de dames vrij.