Nacht van de Nachtwandeling door Liendense Waard in Batenburg

Foto: In het bos

Ook dit jaar doet IVN Maas en Waal weer mee met de activiteiten in het kader van de landelijke Nacht van de Nacht, waarin aandacht wordt gevraagd voor de gevolgen van lichtvervuiling.

Voor de avonturiers onder U organiseert het IVN een speciale wandeling, in het schemerdonker, voor het hele gezin door de Liendense Waard in Batenburg. In dit gebied is in de periode 2008-2010 een nevengeul aangelegd, die met de Maas mee stroomt bij hoogwater.
Deze geul is gegraven op de plek waar tot ca. 1930 de Maas nog een verbinding vormde met de gracht rondom de ruïne van Batenburg.
Op zaterdagavond 27 oktober 2018 gaan ze tijdens “De Nacht van de Nacht” in het (schemer)donker samen met U op zoek naar nachtbloemen en nachtdieren.
Kom ontdekken hoe mooi de nacht is !

Als je wandelt in het donker, heb je dan ook de neiging om naar boven te kijken? Als het een heldere nacht is krijgt ook de sterrenhemel extra aandacht met behulp van speciale sterrenparaplu’s.
En wat er verder in het donker te beleven valt? Dat merkt U als U op 27 oktober met ons meeloopt. Vergeet niet stevige schoenen aan te trekken !

Ze starten om 19.00 uur op de parkeerplaats aan de Molendijk in Batenburg. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het IVN wordt zeer op prijs gesteld.
Info: ivn.nl/afdeling/maas-en-waal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen