Koninklijke onderscheiding voor Wijchenaar Frits Hess

Foto:

Zaterdagmiddag 3 november 2018 heeft burgemeester Verheijen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Frits Hess uit Wijchen. Dat gebeurde tijdens het personeelsfeest van de Openbare Bibliotheek in Wijchen, omdat hij daar zijn vijfentwintig jarig jubileum vierde. Frits Hess werd verrast met een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Frits Hess was in de jaren tachtig van de vorige eeuw als voorzitter van de wijkvereniging nauw betrokken bij de wijk Noord. Daarnaast werd hij vrijwillig lid van de Activiteitencommissie bij de Bibliotheek in Wijchen, waarvan twintig jaar in de functie van voorzitter. Tot de verhuizing in 2015 speelde Frits een cruciale rol bij de organisatie en uitvoering van de kunstzinnige exposities in de voormalige bibliotheek. Sinds 1993 is hij ook algemeen vrijwilliger bij de bibliotheek en vormt hiermee een belangrijke schakel in het bibliotheekteam. Met veel aandacht en zorgvuldigheid zet hij zich in voor allerlei handen spandiensten. Zoals de reparatie van kapotte boeken, de verzorging van het aquarium en de bijbehorende flora en fauna. Hij organiseert het archief en houdt het magazijn op orde. Zijn werkzaamheden in het archief brachten hem ertoe om in 1994 een boek te schrijven over de geschiedenis van 50 jaar bibliotheek in Wijchen. Tot op de dag van vandaag wordt hier nog waardevolle informatie uitgehaald.

In de periode 1995 tot 2001 was Frits actief betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van een nieuw scholenproject van ARN BV afvalenergiecentrale. Nog altijd wordt dit lesmateriaal gebruikt om basisschoolleerlingen milieubewuster te maken. In navolging van zijn echtgenote maakt hij sinds 2012 deel uit van het bestuur van de ‘ARNoudjes’ en organiseert op prettige en zorgvuldige wijze de activiteiten voor de voormalige ARN werknemers.

Voor al zijn vrijwillige inspanningen voor de samenleving ontving Frits Hess zaterdag 3 november de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Verheijen.  Foto door Hans Verheijen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen