Familie van Berlo zoekt de auto van Sjors, Dacia Logan MCV kenteken 66-HXJ-9

Foto:

De familie van Sjors van Berlo vraagt mensen die in de buurt van de Maas wonen of werken of op de rivier varen om uit te kijken naar de donkergrijze auto Dacia Logan MCV, met kenteken 66-HXJ-9.  Sjors (22) werd op vrijdag 19 oktober bij Megen in de Maas gevonden, nadat hij ruim 6 dagen vermist was.

De Dacia waarin hij het laatst in Oss is gezien is nog niet gevonden. Met het vinden van de auto wordt misschien duidelijk waar en hoe Sjors in de Maas terecht is gekomen.  De familie sluit een ongeval  of misdrijf niet uit; dat Sjors op het verkeerde moment op de verkeerde plaats is geweest.

Bij het ontdekken van de auto of onderdelen ervan ontvangt de familie van Sjors graag bericht via 06 411 478 83 of bericht aan de politie via het algemene nummer 0900-8844. Bij het vinden van de auto adviseert de politie om er vanaf te blijven, om zo eventuele sporen veilig te stellen.

Met sonar
De politie heeft in de Maas met sonar naar de Dacia gezocht. Eerst tussen Megen en Batenburg. En later bij Ravenstein tussen de spoorbrug en de brug van de A50 (Dassenbaan). Ook heeft de politie aan de wal en per helikopter in het gebied rond Megen gezocht. De politie zoekt nu pas verder als er concrete sporen zijn, zoals spullen uit de auto.

Het zoekgebied naar de Dacia strekt zich uit van Megen stroomopwaarts tot aan Boxmeer. Familie en vrienden hebben al naar de auto gezocht bij Overlangel, Niftrik, Grave,Nederasselt, Heumen, Mook , Cuijck, Boxmeer en bij de A50 en A73, maar zijn daar ter plaatse onbekend.

Elke week
Sjors reed bijna elke week de route Eindhoven-Nijmegen via de A50 en de A326. Ook reed hij regelmatig vanaf Nijmegen via de A73 naar Boxmeer en nam dan de afslag naar huis, naar Gemert.

Sjors is op zaterdag 13 oktober kort na 05.00 uur met de Dacia vanuit Oss in zuidelijke richting vertrokken (dus niet richting Megen).  Hij kwam in Oss via Gemert-Eindhoven en Den Bosch. Vermoedelijk is de auto kort na vijven nog te zien op de Graafsebaan in Oss, richting A50. Aannemelijk is dat hij vervolgens richting Nijmegen (Ravenstein/Wijchen) is gereden, in principe om daar bij vrienden te gaan slapen.  Mogelijk heeft hij echter een andere afslag genomen. Hij maakte gebruik van navigatie en kon dus ook hem onbekende plaatsen vinden. Ook kan hem onderweg iets zijn overkomen, al of niet in contact met andere mensen.

Sjors heeft kort na 03.00 uur in Den Bosch nog voor bijna 30 euro getankt.

Aan de walkant
Als de Dacia in de Maas terecht is gekomen drijven er misschien spullen uit de auto in de Maas of liggen die aan de walkant. Denk bijvoorbeeld aan een blauwe parkeerschijf; een rugzak van Sjors; een lege zwarte kleine jerrycan; een ruitenspons; een deken en een oranje jas met reflecterende banen er op (zoals die van wegwerkers). Als iemand iets ziet/vindt is de vraag om dit zo mogelijk te fotograferen en te melden. Ook is Sjors’ portemonnee nog vermist, met daarin zijn rijbewijs.

 

 

Reacties