Gemeente Wijchen neemt bokaal Ongehinderd Testdag in ontvangst

Foto: HDV Productions

Op woensdag 9 oktober deed Wijchen samen met 26 andere gemeenten mee aan de 1e Ongehinderd Testdag. Het was een landelijk initiatief in de Week van de Toegankelijkheid. En Wijchen deed het erg goed!!

Met de app ‘Ongehinderd’ werden op 9 oktober in heel Nederland in 2,5 uur bijna 500 locaties beoordeeld. De testers bepaalden zelf welke plek zij gingen testen. In Wijchen werden in totaal 73 locaties beoordeeld. Een ‘bont’ gezelschap van inwoners, belangengroeperingen én spontane deelnemers gingen op pad. Om 16.00 uur ‘s middags maakte de landelijke organisatie met een livestream vanuit Utrecht bekend welke gemeente de meeste beoordelingen had gedaan. En die Winnaar was… Wijchen!

De landelijke organisatie legde er nadruk op dat minder-validen graag willen weten waar de toegankelijkheid wél goed is. Uitgaan van het positieve dus. Van winkels, parken, wijkcentra of sportlocaties, die al wel (helemaal) toegankelijk zijn. Natuurlijk is de app ‘Ongehinderd’ nog steeds te gebruiken. Ook voor zaken die (nog) niet in orde zijn en voor tips om de locatie te verbeteren.

Dat Wijchen winnaar is geworden van de testdag zegt niet automatisch dat het in de gemeente Wijchen het beste is geregeld. Wel toont het aantal beoordelingen aan dat inwoners het belangrijk vinden dat iedereen overal aan mee kan doen. De gemeente gaat nu bekijken hoe er aan de Ongehinderd Testdag een lokaal vervolg kan komen. Ongehinderd Testdag

Woensdagmiddag 7 november werd de bokaal in ontvangst genomen door burgemeester Hans Verheijen en wethouder Titus Burgers, die vooraf nog een woordje deed over het belang van de test en het belang van ongehinderd overal terecht kunnen. “Er is in Wijchen hard aan gewerkt, zonder te stellen dat we nu klaar zijn. Er kan en moet nog meer gedaan worden,” aldus de wethouder. Na Titus Burgers deed ook Anneliese Luijten (adviseur Publiekszaken gemeente Wijchen) nog een woordje en was er voor de aanwezigen gebak en een drankje.

De grootste uitdaging is natuurlijk om volgend jaar toch minimaal weer bij de top 3 te horen! Ongehinderd Testdag Ongehinderd Testdag Ongehinderd Testdag Ongehinderd Testdag

Tekst en foto’s door Dick Vogelzang (HDV Productions).
Bekijk HIER nog meer foto’s.

Reacties

article
84359
Gemeente Wijchen neemt bokaal Ongehinderd Testdag in ontvangst
Op woensdag 9 oktober deed Wijchen samen met 26 andere gemeenten mee aan de 1e
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20181108/gemeente-wijchen-neemt-bokaal-ongehinderd-testdag-ontvangst/
2018-11-08T08:15:13+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2018/11/07213719/Ongehinderd-Testdag-00.jpg
Gemeente Wijchen, Ongehinderd Testdag, Ongehinderd Testdag Wijchen, wijchen
Nieuws