Zaterdag 1 december Sinterklaasloop bij Atletiek Vereniging Wijchen

Foto:

Zaterdag 1 december organiseert Atletiek Vereniging Wijchen nu alweer voor de 14e keer de Sintloop. Ontstaan uit de pietentraining voor de pupillen is dit evenement gegroeid naar een heuse bos-cross voor iedereen. Dus ook voor niet-leden. Vorig jaar kende de loop over alle afstanden in totaal meer dan 200 deelnemers.

De start en finish zijn bij de accommodatie van A.V.W. sportpark De Wychert 4.Het parcours gaat grotendeels over gras en bospaden. Om 9.00 uur is er vooraf aan de loop een speciale pieten warming-up.

Er worden 5 verschillende afstanden gelopen. Voor de jongste deelnemers 1200 meter waarbij de ouders mogen meelopen. Vervolgens 1775 en 3550 meter.
Tenslotte is er een gezamenlijke start voor alle overige atleten. Hierbij lopen de atleten verschillende afstanden. De senioren en recreantlopers kunnen ook nog kiezen voor 4 ronden (7000 meter).

Inschrijven kan alleen via het online inschrijfformulier op de website www.avwijchen.nl. Let op: de inschrijving via de website sluit op 29 november. Hierna kan men zich nog op de dag zelf na-inschrijven tot een uur voor de start van het onderdeel.

De eerste jaren was de sintloop een veredelde wintertraining voor eigen leden. Tegenwoordig is de Sintloop ook voor lopers van buiten de club. Vriendjes en vriendinnetjes van de pupillen en junioren mogen allemaal meedoen. Ook recreantlopers die hun conditie eens willen testen bij een laagdrempelige en oergezellige loop zijn van harte welkom. Hoe meer hoe liever!

Voor kinderen t/m 15 jaar is deelname gratis. Overigen betalen 3 euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen