De bijzondere wereld van de Reptielen in Theater ‘t Mozaïek in Wijchen

Theater ’t Mozaïek in Wijchen organiseerde de Grote Reptielenshow, i.s.m. Yoast en de Bibliotheek Wijchen. Deze educatieve voorstelling hield kinderen en volwassenen in gezonde spanning.

Reptielenexpert Romilly van den Bergh, assistent van bioloog Freek Vonk, en ecoloog Sterrin Smalbrugge namen de bezoekers mee in de wereld van de reptielen.
Tijdens de show konden bezoekers live de reptielen aanschouwen zoals de (konings)cobra, Madagaskar boa en de Afrikaanse dwergkrokodil. De voorstelling voorzag bezoekers van veel achtergrondinformatie over eigenschappen van de reptielen en hun natuurlijke leefomgeving. Ook konden de kinderen vragen stellen: deze waren divers; hoeveel schubben heeft een slang of hoe snel is een slang. Sterrin nodigde ook mensen uit het publiek uit om op het podium te komen. 

Sterrin Smallbrugge is verbonden aan Universiteit Wageningen en doet samen met Freek Vonk wetenschappelijk onderzoek naar slangen. Van jongs af aan heeft ecoloog zij liefde gehad voor slangen en reptielen. Haar grote voorbeeld is Steve Irwin die op 44-jarige leeftijd overleed tijdens een tv opname waarbij hij meerdere keren door een pijlstaartrog van 2,5 meter lang gestoken is.

De bezoekers waren erg onder de indruk van de Grote Reptielenshow die interactief en leerzaam voor kinderen én volwassenen was. Gezien de goede opkomst is de missie van Sterrin en Romilly geslaagd om mensen vertrouwder met reptielen te maken en inzicht te geven in deze bijzondere reptielenwereld. 

Tekst en foto’s door Ans Baars-van Haalen

Reacties