James Oesi, Helena Basilova en Ellen Valkenburg bij Muziekkring Wijchen

Foto:

Zondag 25 november, vanaf 14.00 uur, is er in De Schakel, Pius XII straat 85 in Wijchen een concert van James Oesi, Helena Basilova en Ellen Valkenburg. Met cello,  piano en zang.

De Zuid-Afrikaanse contrabassist James Oesi (Londen, 1988) studeerde eerst in Rusland voordat hij in 2009 naar Nederland kwam. Vier jaar geleden studeerde hij op het Koninklijk Conservatorium Den Haag af met een 10 plus aantekening. Een unicum: hij is de enige contrabassist ooit die er een masterstudie solo contrabas volgde. In het afgelopen decennium heeft James een levendige carrière voor zichzelf gevestigd als een solo contrabassist. Aangezien het repertoire voor de contrabas beperkt is, speelt hij net zo makkelijk werken voor cello, viola en – zelfs – viool.

Helena Basilova werd geboren in Rusland maar groeide op in Nederland. Helena’s brede belangstelling voor muziek openbaart zich in haar zeer gevarieerd repertoire. Toch voelt ze nog altijd een sterke band met Russische muziek. Haar piano-carrière nam een vlucht na de toekenning van de Debuut Serie Concert Tour in 2008. Helena speelde sindsdien in de belangrijkste concertzalen van Nederland waaronder Het Concertgebouw, Muziekcentum Vredenburg en in de Oosterpoort. Vervolgens leidde deze tour tot optredens in heel Europa, Zuid-Amerika en de VS.

Ellen Valkenburg behaalde haar bachelor in 2012 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met een mooie onderscheiding ‘voor authenticiteit in keuze en uitvoering van het programma’. In 2014 sloot zij daar haar masterstudie zang af bij Maria Acda en Sasja Hunnego. In 2011 heeft Ellen deelgenomen aan de mastercursus ‘Poetry and Performance of the German Lied’, georganiseerd door het Franz-Schubert-institut in Baden bei Wien. Daar volgde ze masterclasses bij onder anderen Elly Ameling, Irwin Gage, Rudolf Jansen, Robert Holl en Barbara Bonney.

De entree bedraagt € 10,-

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen