DE-koffiepunten en oud of vreemd geld voor Voedselbank Wijchen en Fight for sight

Foto:

Gooi uw Douwe Egberts-koffiepunten niet weg, maar besteed ze aan een goed doel. De Lionsclub Wijchen zamelt tezamen met en voor de Wijchense voedselbank Douwe Egberts-koffiepunten in. Oud of vreemd geld is voor oogoperaties in de derde wereld.

De Lionsclub doet dit voor de tweede keer. Voor deze keer staat er gedurende de maand december een speciale doos in de HEMA in Wijchen, één in de Coop aan de Tunnelweg, één in de Jumbo in winkelcentrum Zuid daar en een doos bij Jan Linders in Achterlo. Voor elke 500 waardepunten krijgt de voedselbank een pak Roodmerk koffie.

Heeft u nog oud of vreemd geld waar u iets goeds mee wilt doen dan kunt u dat in december (ook) bij de HEMA inleveren. Er staat daarvoor een speciale bus. De opbrengst van deze actie is voor oogoperaties in de derde wereld: Fight for sight. Enkele jaren geleden heeft de Lionsclub deze actie ook gevoerd en toen voor meer dan € 1.000 opgehaald.

De koffiepuntenactie van een jaar geleden leverde al zo’n 600 pakken koffie op door het inzamelen van ca. 350.000! koffiepunten. En als iedereen met Douwe Egberts-punten nu weer meedoet dan kan dat voor de gezinnen in Wijchen die het niet breed hebben iets moois opleveren. Het mooiste is als u de punten geteld en in een envelop inlevert. Dat scheelt achteraf veel tellen.

De bus wordt regelmatig geleegd om steeds voldoende ruimte te houden. De voedselbank heeft aangegeven erg blij te zijn met de actie. Er is juist veel vraag naar koffie.

Bij oud geld gaat het om bijvoorbeeld geld uit het guldens tijdperk. Vreemd geld is al het geld dat buitenlands is, dat u nog over heeft van vakanties of iets dergelijks. Elke Nederlander heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld, dat niet meer door Nationale Banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht.  De besteding van de opbrengst gaat volgens het ‘Robin Hood’ principe: rijken betalen voor armen. Elke € 10,– wordt door Wilde Ganzen met 50% verhoogd tot € 15. Dat bedrag gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden waar een staaroperatie € 30 kost. Rijken betalen € 15 meer dan de kostprijs. Met de Lions bijdrage van € 15,– heeft de kliniek dan weer € 30 om een arme blinde gratis te opereren.  Een indrukwekkende film over een oogkamp in de Himalaya staat op http://www.vreemdenoudgeld.nl/

De Lionsclub Wijchen organiseert elk jaar acties om geld voor het goede doel in te zamelen of ze steken de handen uit de mouwen bij bijvoorbeeld zorgboerderij De Hagert of in het vennengebied.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen