D66 Wijchen maakte een inhaakkalender Duurzaamheid 2019

Foto:

Tijdens de begrotingsraad gaf fractievoorzitter Emmy Wittenberg aan het college aan dat de gemeente wel wat meer ambitie mag tonen als het om duurzaamheid gaat. Daarom stelde D66 Wijchen een motie op om een zogenoemde inhaakkalender duurzaamheid te maken.

Duurzaamheid staat op veel jaarlijks terugkomende dagen centraal en daar kan Wijchen mooi op inhaken, zo stelde D66 Wijchen. Gelukkig gaf wethouder Burgers aan het hier mee eens te zijn en gaf aan dat er al zoiets was. Op de vraag van Wittenberg waar inwoners deze konden vinden bleef het stil. Ook over de voorbeelden die genoemd werden vanuit de fractie kon het college niet aangeven of deze op die kalender zouden staan.

Het initiatief ontving veel bijval uit de raad, alleen Wijchen Lokaal stemde tegen. Voor de fractievoorzitter en D66 commissielid Arjan Moerman reden genoeg om zelf nog eens op zoek te gaan op de site van de gemeente naar de kalender of iets vergelijkbaars. Helaas zonder succes. Aangezien we zelf de mond vol hebben over het feit dat de gemeente wat ambitie moet tonen, kunnen we ze best een handje helpen, was de conclusie.

Inhaakkalender Duurzaamheid 2019
Hierbij D66 Wijchen het college dus graag een voorzet geven met de Inhaakkalender Duurzaamheid 2019 van D66 Wijchen! Aan de gemeente om, aan de hand van de motie, aan de slag te gaan. De kalender is voorzien van links naar de diverse websites met uitleg over het desbetreffende event. Zo kan de kalender er voor zorgen dat inwoners én ondernemers bijtijds worden geïnformeerd en dit kan allemaal meehelpen aan een duurzame gemeente. Wat natuurlijk ook weer een bijdrage levert aan het doel om in 2040 een energieneutrale gemeente te zijn!

Zelf de inhaakkalender duurzaamheid 2019 downloaden? Klik op het plaatje en de sla de PDF op.

Bron: D66 Wijchen

Reacties