Is de gemeente Wijchen klaar voor de e-bikes?

Foto:

In Berg en Dal loopt momenteel een onderzoek naar de kwaliteit van de fietspaden en het steeds meer toenemende gebruik door e-bikes. Kernachtig Wijchen wil dat de gemeente in de toekomst hiermee rekening gaat houden.

De afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest en de fiets maar vooral de e-bikes worden steeds meer gebruikt voor woon- werkverkeer, schooljeugd en toerisme. Daarnaast zien we ook steeds meer tandems, duofietsen, scootmobiels en bakfietsen gebruik maken van de fietspaden. De verwachting is dat dit nog meer zal toenemen.
“Natuurlijk is er al veel beleid echter is, denken wij, daarin nog geen/onvoldoende rekening gehouden met deze forse toename en met m.n. de opkomst van de e-bike en andere fietspadgebruikers. Te denken valt aan de breedte van de fietspaden, verlichting, 2 richtingsfietspaden en oversteekplaatsen,” licht Martijn Verharen namens Kernachtig Wijchen toe.

Verharen: “Wij willen van de gemeente weten of er een onderzoek is uitgevoerd naar deze ontwikkelingen en welk beleid daarvoor is gemaakt. En op welke wijze de gemeente nu al rekening houdt met deze ontwikkelingen bij de renovatie en onderhoud van bestaande fietspaden/wegen en bij aanleg van nieuwe fietspaden en wegen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen