Walk of Wisdom wint publieksprijs, Jan Terlouw reikt de prijs uit

Foto: Provincie Gelderland

De Walk of Wisdom heeft de publieksprijs gewonnen in de verkiezing van de provincie Gelderland voor ruimtelijke kwaliteit 2018. De route van De Walk of Wisdom begint en eindigt in Nijmegen en gaat ook door Berg en Dal, Gennep, Mook, Heumen, Grave, Oss, Wijchen, Druten en Beuningen. Juryvoorzitter Jan Terlouw reikte de prijs uit.

Uit het juryrapport:
‘Maar liefst 336 stemmen van in totaal 1712 stemmen ging naar de Walk of Wisdom, een pelgrimsritueel van een week lopen met telefoon en internet uit. De enorme diversiteit aan landschappen rondom Nijmegen als spiegel voor je eigen binnenwereld. Met als kompas een symbool dat uitdraagt dat je niet afgesneden bent van het landschap, maar er deel van uitmaakt.

“Een wandeltocht om je verbinding met het leven, de natuur en het landschap opnieuw te bevestigen. Een parel!”, zo motiveert een van de stemmers de keuze voor dit project. Daarnaast gaat voor elke pelgrim een euro naar cultuur- en natuurprojecten langs de route en zal het op termijn wellicht ook een fysieke transformatie teweegbrengen.’

“Het is een fantastische erkenning en waardering voor de Walk of Wisdom”, aldus pioniers Damiaan Messing en Manja Bente (op de foto rechts naast Jan Terlouw). De €10.000,- van de prijs investeert stichting Walk of Wisdom in verdieping van de bezinningscultuur rondom de route.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen