Wijchenaar Theo van den Broek zamelt negentig kuub doppen in voor Bultersmekke Assistancedogs

Foto:

Initiatief nemer van “Drop je Dopje” Theo van den Broek in Wijchen zet zich al jaren in voor Bultersmekke Assistancedogs om zo mensen die hulpbehoevend zijn aan een hulphond te helpen. Dit jaar heeft Theo negentig kuub plastic doppen ingezameld voor mensen met een beperking die door de zorgverzekeraar een hulphond niet vergoed krijgen.

Theo wilde in Wijchen een inzamelpunt opzetten voor de non profit organisatie Bultersmekke Assistancedogs die assistentiehonden biedt voor volwassenen en kinderen met een lichamelijke of auditieve beperking, met epilepsie, autisme maar ook met problemen op psychisch en/of psychosociaal gebied. De assistentiehond wordt in de thuissituatie opgeleid om zo een hechte samenwerking te creëren tussen de hulpbehoevende en de hond.

Een assistentiehond is een hond die geleerd heeft een persoon met een beperking te helpen met het uitvoeren van dagelijkse bezigheden. Een assistentiehond kan bij bepaalde beperkingen vooraf de persoon waarschuwen en mensen en hulpdiensten alarmeren. Eveneens zijn assistentiehonden in staat stress en angsten in belangrijke mate weg te nemen.
Theo: “Wat mij raakt is dat mensen nog steeds hart hebben voor hulpbehoevende mensen in onze samenleving. Dat het onder de mensen leeft dat is goed zichtbaar, mensen leveren doppen in én niet alleen vanuit Wijchen maar ook vanuit Utrecht en andere plaatsen in Nederland. Wat mij verbaasd is dat zelfs doppen binnen komen vanuit Spanje, Duitsland en België”.

De Facebook pagina Doppenactie Wijchen BultersMekke heeft inmiddels 300 leden en groeit enorm. Doordat de leden ook weer delen op hun eigen pagina krijgen we steeds meer naamsbekendheid voor BultersMekke.
Alle doppen waarin het symbool van recycling gedrukt staat kan aangeboden worden. Plastic doppen, bier doppen, groente pot doppen, plastic tassen.

Theo gebruikte In de begin jaren zijn schuurtje als opslag maar werd al snel te klein om al die doppen op te slaan. Het is nog niet zo makkelijk om een vaste opslag plaats te vinden, gelukkig heeft de familie Janssen uit Overasselt een gratis vaste opslagplaats aangeboden en bieden groot materieel en helpen om de doppen in de containers te krijgen.

Theo: “Steeds meer wijkcentrums, organisaties en winkeliers in Wijchen sparen voor mij de doppen. Wilt u ook voor mij doppen sparen dan kunt u deze bij mijn schuurtje neerleggen op het adres: Valendrieseweg 42A in Wijchen”.
Dit jaar is niet het enige jaar dat Theo zoveel kuub heeft verzameld, eerdere jaren leverde het ook al een mooie hoeveelheid aan kuub op. Voor Theo is het verzamelen van doppen voor Bultersmekke een hobby die behoorlijk is uitgegroeid tot een begrip in onze samenleving om samen met elkaar onze medemens “voor mensen met een beperking” te helpen en te ondersteunen.  Tekst en foto’s door Ans Baars-van Haalen

Reacties

article
84912
Wijchenaar Theo van den Broek zamelt negentig kuub doppen in voor Bultersmekke Assistancedogs
Initiatief nemer van “Drop je Dopje” Theo van den Broek in Wijchen zet zich al
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20181201/wijchenaar-theo-broek-zamelt-negentig-kuub-doppen-bultersmekke-assistancedogs/
2018-12-01T08:15:43+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2018/12/30185845/Doppen-Theo-00.jpg
Nieuws