St. Jozef in Wijchen officiële locatie beschermd wonen RIBW

Foto:

In het pand St. Jozef in Wijchen wonen vanaf september 31 mensen met een psychiatrische aandoening. Op maandag 10 december vond de officiële opening plaats van de nieuwe beschermd wonen locatie van de RIBW Nijmegen & Rivierenland. De opening was bij St. Jozef.

Bij de mensen die in St. Jozef wonen gaat het om mensen voor wie zelfstandig wonen nu niet mogelijk is omdat de complexiteit van het bestaan met alle verantwoordelijkheden die daarbij horen, te hoge eisen aan hen stelt.

Cliënten en hun naasten, medewerkers en buurtgenoten waren aanwezig bij de feestelijke opening. Edwin ten Holte, bestuurder van de RIBW, sprak zijn dank uit voor de fijne samenwerking met de gemeente en de buurt. “We waarderen het dat we naast ambulante begeleiding voor mensen die zelfstandig wonen, nu ook 24-uurs zorg kunnen bieden in het hart van Wijchen. We voelen ons zeer welkom.”

Bewoner Marleen droeg twee van de door haar zelf geschreven gedichten voor.

Wethouder Titus Burgers sprak over het streven om van de gemeente Wijchen de meest gastvrije en inclusieve gemeente te maken. “In Wijchen moet iedereen mee kunnen doen! Mét of zónder een beperking. Thuis, op het werk, op school, bij de sportclub, en in de winkel of in het café.” De wethouder overhandigde een welkomstcadeau aan de bewoners.
Het officiële gedeelte werd afgesloten met een gezellig samenzijn.

Informatie over de RIBW
De expertise van de RIBW richt zich op het begeleiden en ondersteunen van mensen met een ernstige psychiatrische aandoening. De RIBW helpt mensen een zo gewoon mogelijk bestaan als burger in de samenleving te leiden en gaat daarbij uit van de kracht en zelfredzaamheid van de cliënt.
Meer informatie over de RIBW kunt u vinden op de website (www.ribw-nr.nl).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen