Spectaculaire opening 5e editie Wijchen Schaatst (fotoserie)

De aftrap van Wijchen Schaatst is een feit. Op vrijdagavond 14 december 2018 was de officiële spectaculaire opening van de 5e editie van dit prachtige evenement. In totaal zijn er zo’n 225 vrijwilligers die deze ijspret voor jong en oud mogelijk maakt.

De toeschouwers werden getrakteerd op een spectaculaire opening waarbij 3 kunstschaatssters dansten en hun sprongen en pirouettes vertoonden. Zij werden begeleid met vioolmuziek die live gespeeld werd door een violist. 

Het openingswoord werd gedaan door loco burgemeester Paul Loermans waarin hij vertelde dat  Wijchen Schaatst ewn evenement is dat je “voelt dat het door Wijchen gaat”. De openingshandeling werd verricht door de vrolijke mascotte Tika van Wijchen Schaatst. 

Tijdens dit grote schaatsevenement voel je de bijzondere schaatssfeer in en om de schaatsbaan. De baan is bijzonder mooi verlicht met verschillende kleureffecten waardoor de sfeer nog beter uitkomt. Voor de 1ste avond was het gezellig druk waarbij menigeen de schaatsen weer uit het vet haalde. 

Het volledige programma overzicht kunt u hier bekijken  de kalender

De redactie van wijchen.nieuws.nl  wenst u veel schaatsplezier!

Tekst en foto’s door Ans Baars-van Haalen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen