FNV organiseert themabijeenkomst “Basisinkomen” in jeugdhuis Wijchen

Foto:

Als FNV staan we voor fatsoenlijk werk, eerlijke arbeidsverhoudingen en terugdringing van ongelijkheid. Door de crisis en de race naar beneden is de ongelijkheid tussen arm en rijk toegenomen. FNV wil werk en inkomen eerlijker verdelen, en een basisinkomen kan daar een bijdrage aan leveren.

Werk verdwijnt door automatisering en robotisering en daar komt niet altijd (evenveel) werk voor in de plaats.
FNV wil werk en inkomen eerlijker verdelen, en een basisinkomen kan daar een bijdrage aan leveren. Wij gaan, vanuit een positieve grondhouding, kijken welke factoren hier op van invloed zijn en hoe een basisinkomen voor iedereen gefinancierd kan worden. We kijken naar alle gevolgen en wat dit betekent voor het welzijn van alle burgers. We kijken ook naar eventuele bezwaren, en hoe die ondervangen kunnen worden.

Standpunt bepalen
De FNV wil dus de komende periode de mogelijkheden van een basisinkomen onderzoeken om hier vervolgens een beleidsstandpunt op te formuleren. Hiervoor gaan we met zowel onze leden als wetenschappers in gesprek. Doel is een uitgewerkt beleidsvoorstel te bespreken tijdens ons congres in 2021. Wil jij hier een bijdrage aan leveren?

Kom met ons meepraten en meedenken. Jouw mening telt mee!

  • Locatie :    Het jeugdhuis Wijchen
  • Adres :      Woeziksestraat 334
  • Datum :    19 januari 2019
  • Tijd :          10.00 uur

Spreker : Willem Banning (bestuurder FNV Uitkeringsgerechtigden)
We zien je graag op 19 januari a.s.! Kom ook en meld je aan op [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen