Emotionele afsluiting speciale editie Wijchen Schaatst 2019 (fotoserie)

Wijchen Schaatst editie 2018-2019 was een speciale editie. Ruim 32.000 schaatsers hebben zich vermaakt op de baan in de afgelopen 3 weken. Vrijwilligers is de “kern” waar dit fantastisch evenement op draait, met veel activiteiten voor Wijchen, door Wijchenaren.

Traditiegetrouw om klokslag 17:00 uur dweilde het dweilorkest de Neutekrakers de laatste schaatsers van de ijsbaan. Deze editie van Wijchen Schaatst is in alle opzichten een daverend succes geweest. Vrijwilligers, het bestuur van de organisatie en niet te vergeten de sponsoren hebben zich ingezet om dit evenement mogelijk te maken.

Jong en oud hebben 3 weken lang naar hartenlust kunnen schaatsten. Vooral de jeugd heeft met het schoolschaatsen de basiskneepjes geleerd zodat ze geïnspireerd raakten om de schaatsbaan vaker op te zoeken en dat heeft het schoolschaatsen zeker bereikt, mooi doel.

Rob Janssen: “We kijken als bestuur dit jaar terug op een hele mooie speciale editie. Ik wil dan ook de medebestuursleden, vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun inzet en aanwezigheid”. Wij als bestuur kijken nu al uit naar de editie van 2020/2021.
De organisatie en zeker de vele vrijwilligers mogen met trots terug kijken op een fantastisch mooi georganiseerd evenement. Met de afsluiting was de emotie van het sluiten van de ijsbaan duidelijk te merken bij zowel bij vrijwilligers, organisatoren, maar ook de jeugd. Een vader met zijn twee kinderen moest zijn jongste zoontje troosten, hij huilde dat de schaatsbaan ging sluiten. Afsluiting Wijchen Schaatst 2018-2019

Tekst en foto’s door Ans Baars-van Haalen

Reacties