Nieuwjaarstoespraak burgemeester Verheijen met een boodschap!

Burgemeester Hans Verheijen hield op 7 januari zijn nieuwjaarstoespraak op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Wijchen in theater ’t Mozaïek. Het was vooral een toespraak met een boodschap, de zorgen over de hulpverleners, de zorgen over het symbool van min of meer vergeten mensen, de gele-hesjesbeweging. En waarin de burgemeester terugblikte op zijn herverkiezing.

Verheijen sprak over dat de jaarwisseling een risicovolle activiteit is en lijkt op een oorlogsgebied. Verheijen uitte hoe boos hij was geworden dat de hulpverleners wanneer zij aan het werk zijn om mensen hulp te verlenen op een schandalige manier worden behandeld door omstanders. Respectloos.

Lees ook “Nieuwjaarstoespraak 2019 gemeente Wijchen”

De te lage opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen, waar ruim 40 % van de inwoners kwam stemmen, baarde Verheijen zorgen.  Hij hoopt dat inwoners met ideeën komen om het aantal stemmers in de gemeente Wijchen omhoog te krijgen en dat mogen zij persoonlijk doen of per mail. Ook sprak hij zijn goede voornemens uit voor het nieuwe jaar dat er vanuit de politiek gewerkt gaat worden aan een sterke(re) verbinding en het terug winnen van vertrouwen.

Maar Verheijen wist ook mooie en positieve aspecten te benoemen.  De mooie evenementen die Wijchen heeft zoals Wijchen Schaatst, het Kerst Sprookjesfestijn en niet te vergeten de traditionele Paardenmarkt mochten niet onbenoemd blijven.

Toon Janssen kreeg  van de burgemeester een Zilveren Draagspeld en een oorkonde voor zijn vele jaren onvermoeibare inzet voor de Leefbaarheidsgroep Hernen- Leur.
Zilveren Draagspeld

En natuurlijk waren er ook diverse mooie shows te bewonderen.

Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Wijchen 2019

Tekst en foto’s door Ans Baars-van Halen

Reacties