Moris bezig met 2e parkeerlaag in de parkeergarage station Wijchen.

Foto: HDV Productions

Na de feestdagen en een weekje ziek, is Moris weer begonnen aan zijn mooie opdracht. Doel was om foto’s van het oude Wijchen uit de omgeving van het station te painten. Tot nu toe ziet het er goed uit en de opdrachtgever, de gemeente Wijchen),is tevreden.

De eerste verdieping (‘-1’, want het is de grond in) is nu klaar. Daarom wordt er de komende tijd gewerkt aan ‘-2’,de parkeerlaag onder de eerste. Moris stond in de achterste hoek al met de spuitbus in de hand om te werken aan de eerste twee voorstellingen.
Moris parkeergarage Wijchen
Gevraagd of het weer en dan met name de kou invloed heeft op zijn werk. “In principe niet, tenzij het voor mijzelf  te koud wordt. De verf is sneldrogend. Dus je kan gewoon verder werken? Er is wel een probleem bij het werken met de kou, want de verfbussen worden nog kouder. Het gas uit de spuitmonden expandeert en daarvoor wordt warmte uit de directe omgeving (de spuitbus) getrokken. Dus daarom ook die handschoenen,” aldus Moris.
Moris parkeergarage Wijchen
De eerste ideeën waren om de lucht bij de -2 paintings een andere kleur lucht te geven: wat meer paars. Maar uiteindelijk is besloten om daar toch van af te zien. “De gekozen kleur voor -1 bevalt te goed om op -2 een andere kleur te gaan gebruiken.
De vertraging opgelopen door ziekte en de feestdagen, heeft waarschijnlijk invloed op de opleverdatum, is dat geen probleem?  Moris: “De Gemeente heeft liever niet dat het afgeraffeld wordt. Ze hebben liever een goede kwaliteit, maar dat lukt me wel!”
Moris parkeergarage Wijchen

 “Tekst en foto’s door Dick Vogelzang (HDV Productions).
Bekijk HIER alle foto’s.”

 

Reacties

article
86657
Moris bezig met 2e parkeerlaag in de parkeergarage station Wijchen.
Na de feestdagen en een weekje ziek, is Moris weer begonnen aan zijn mooie opdracht.
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20190111/moris-bezig-met-2e-parkeerlaag-in-de-parkeergarage-station-wijchen/
2019-01-11T10:01:32+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2019/01/10174916/Moris-parkeergarage-Wijchen-0002.jpg
moris Wijchen, Parkeergarage Station Wijchen, wijchen
Nieuws