Stephanie van Sonderen uit Wijchen derde bij ‘The Dobla Pastry Battle’ Edition NL 2019

Foto: Dobla/Paul Rozenbeek

Stephanie van Sonderen (26) uit Wijchen is samen met Anika van der Veen derde geworden tijdens The Dobla Pastry Battle, die gehouden werd op de Horecava in Amsterdam. Deze wedstrijd, met patisserie van het hoogste niveau, wordt jaarlijks in binnen- en buitenland georganiseerd door Dobla, wereldwijde speler op het gebied van chocoladedecoraties.

Het deelnemersveld bestond uit zeven teams van gerenommeerde chefs en patissiers en hun leerlingen, vanuit heel het land. Tineke Hendrikse en David de Jong van Culinair Centrum Beverwijk gingen er met de winst vandoor. Het thema dat tijdens de drie rondes centraal stond was ‘All time favorites’. De teams moesten in de wedstrijdkeukens van Gastronomisch Gilde hun moderne versie van een Charlotte Russe-taart en klassieke friandises maken en kregen tot slot een BlackBox-opdracht. Na het optellen van de jurybeoordelingen per ronde, had het team uit Beverwijk de meeste punten. Ze winnen daarmee o.a. de kampioensbelt en € 2.500,-.

De jury bestond uit drie gerenommeerde vakmensen: Adriaan van Haarlem, Michel Willaume en Jeroen Goossens, winnaar van The Dobla Pastry Battle 2018. Na winnaars van 2019 Tineke Hendrikse en David de Jong eindigde het team van het Okura Hotel, dat bestond uit Amy Kotterer uit Amsterdam en Rick van der Drift uit Hoofddorp, dit jaar op de tweede plaats. Anika van der Veen uit Peize en Stephanie van Sonderen uit Wijchen maakten het podium compleet.

“Waar sommige teams uitblonken in één bepaalde opdracht, waren Tineke en David de hele wedstrijd stabiel. Zij hebben bewezen dat je in een wedstrijd als deze geen grote fouten kan maken en bij elke opdracht goed moet scoren. Ze wisten bovendien grote indruk te maken met de Blackbox-opdracht; hun tarte tartin kreeg bijna een ‘perfect score'”, aldus de jury.

Stephanie van Sonderen: “Ik ben heel blij met de derde plaats! We moesten het opnemen tegen hele goede en bekende namen uit de patisseriewereld; een plek op het podium hadden we dus niet verwacht. Anika en ik wonen ver bij elkaar vandaan dus van tevoren veel trainen is lastig, maar blijkbaar werken we zo goed samen dat we toch een heel goed resultaat kunnen neerzetten!”
Stephanie van Sonderen uit Wijchen
Stephanie van Sonderen (26) uit Wijchen