Sinterklaas met de brandweer naar Wijchen

Foto: Dick Vogelzang

Zondag 17 november kwam onder grote belangstelling van meer dan 1500 mensen (waarvan ruim 600 kinderen!), Sinterklaas aan in Wijchen, maar het was weer op een bijzondere manier, n.l. samen met de brandweer.

De opper-Piet had de wachtende kinderen al verteld, dat er een probleem was met de pepernoten. Juist de hele lading voor Wijchen was zoek geraakt en de Pieten waren druk bezig nieuwe te maken in het Kasteel. Er was zelfs een speciale ‘glutenvrije’ Piet. Koen van Hakoena nodigde burgemeester Hans Verheijen uit om op het podium te komen om samen de Sint te kunnen ontvangen. Dat liep even anders dan verwacht…

Er was opeens vuur te zien en rook die naar buiten kwam uit de bovenramen van het Kasteel Wijchen. Het was bak-Piet, die een grote pepernoot had laten aanbranden. Gelukkig had de burgemeester de brandweer snel kunnen bellen en die namen meteen Sinterklaas mee. Wel een heel bijzonder manier van vervoer!

Gelukkig kwamen de brandweerlieden net op tijd. Sinterklaas en de burgemeester waren daar natuurlijk erg blij mee en bedankten de brandweerlieden hartelijk. Wat een dankbaar beroep vonden ze, waarbij de brandweerlieden vertelden dat ze nog vrijwillige collega’s in Wijchen konden gebruiken.

Na deze heldenactie maakte Sinterklaas nog een grote ronde door het centrum, met de Sambaband Eco das Montanhas uit Alverna voorop.

Na de optocht verzamelden vele kinderen zich in de èchte PietenDisco, welke weer in Zaal Sterrebosch plaatsvond.

Tot slot had De Eerste Stap voor een Meet & Greet met Sinterklaas gezorgd in de raadzaal van het Kasteel Wijchen. Foto’s daarvan zijn terug te vinden op crazy-fototrucage.nl. Het was een feestelijke, gezellige zondagmiddag voor alle kleine en grote kinderen van Wijchen en omstreken! 

Wie om wat voor reden dan ook de Meet & Greet gemist heeft, is er aanstaande koopzondag (24 november) in het centrum nog een 2e kans is om met Sinterklaas op de foto te gaan…. Namelijk bij de HEMA! Er is dan ook nog een pietenvossenjacht!

Er was ook een Pietje met glutenvrij snoepgoed

Tekst en foto’s door Dick Vogelzang. Bekijk HIER nog meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen