De bieb van Wijchen vierde haar 75e verjaardag!!

Foto: Dick Vogelzang

De bibliotheek kan terug kijken op een gezellige en geslaagde opening van hun feestjaar. 75 jaar bibliotheek Wijchen wordt nog een heel jaar lang gevierd. Vanmorgen mochten een zestigtal 75-plussers 0m half elf op de koffie komen voor de verjaardagsvisite. Koffie (of thee) met een gebakje nog wel!

Anja Kaashoek sprak als een soort van spreekstalmeester en nam via gesprekken van oude-bestuurders en oud-gebruikers van de
bibliotheek de tijdlijn van de Wijchense bieb door. Natuurlijk is er in die 75 jaar veel gebeurd en veel veranderd. Van uitleen van 5 of 10 cent per boek, naar digitale registratie, van een katholieke bibliotheek naar een openbare bibliotheek. Alle locaties waar deze bieb gezeten heeft passeerden de revue.

Vanwege dat heugelijke feit kan iemand nu lid worden voor 75 (euro-) kwartjes, een supergoedkoop jaarabonnement! Vanaf maandag 9 december tot en met 31 december sluit je een jaarabonnement af voor maar € 18,75 (een voordeel van maar liefst € 39,25), geniet je een jaar lang van boeken, tijdschriften, e-books en nog veel meer. Dat is ook leuk om als cadeaubon te geven. Een mooi en origineel cadeau voor onder de kerstboom, een jarige of gewoon zomaar!

Omdat onze Wijchense bibliotheek 75 jaar bestaat zijn er de komende maanden ook diverse feestelijke acties en activiteiten in de bibliotheek. Volg de nieuwsbericht en/of kijk op de website van de bibliotheek.

Aan het eind van de bijeenkomst las Ben Willems nog wat voor uit eigen werk (of dat van zijn zoon). Heerlijke gedichten met een vleug humor en een haffel Wieges…

Tekst en foto’s door Dick Vogelzang. Bekijk HIER nog meer foto’s.

Reacties