Getuigenoproep dumpingen vaten Bergharen en Batenburg

Foto:

Op twee locaties niet ver van elkaar in de gemeente Wijchen werden donderdagmorgen verschillende vaten met drugsafval aangetroffen. Een passant maakte omstreeks 08.30 uur melding van vaten op de Bergharensestraat in Bergharen. Een uur later werden er ook vaten aangetroffen op de Gordenaars in Batenburg. De politie is bezig met onderzoek naar beide zaken en vraagt getuigen om zich te melden.

De vaten op de Bergharensestraat werden gevonden bij een weiland. De brandweer heeft metingen verricht in verband met mogelijke gevaarzetting. Forensische opsporing kwam vervolgens ter plaatse voor het veiligstellen van mogelijk achtergelaten sporen. Een gespecialiseerd bedrijf draagt zorg voor het afvoeren van de vaten. In Batenburg werden meerdere vaten aangetroffen in een sloot. Daarom kwam ook het waterschap ter plaatse. Het waterschap verrichtte op deze locatie de metingen en zorgt ook voor afvoer van de vaten. De exacte inhoud van de vaten zal door forensisch experts nog nader worden onderzocht.

Getuigenoproep
De politie stelt verder onderzoek in naar beide zaken. Agenten hebben inmiddels enkele getuigen gesproken, maar zoeken voor beide locaties nog meer getuigen. Mensen die donderdagmorgen (of mogelijk al eerder) iets verdachts hebben gezien of gehoord, dat verband kan houden met deze drugsdumpingen, worden verzocht contact op te nemen met basisteam Tweestromenland via 0900-8844.

Ook werden er afgelopen week vaten gedumpt aan de Groenstraat.

Reacties