Kerst Sprookjesfestijn duurt dit jaar een week

Het Kerst Sprookjesfestijn vorig jaar in de Kasteeltuin
Foto: Dick Vogelzang

Het Kerst Sprookjesfestijn in Wijchen gaat door dit jaar. Het centrum staat zeven dagen lang in het teken van kerstsprookjes, winterfiguren en Wijcheline. Er is dit jaar echter geen gezamenlijke opening van het verhaal van Wijcheline bij het kasteel, geen lampionnenoptocht en geen sprookjesfiguren in de straten. Het festijn duurt van vrijdagavond 18 tot en met donderdag 24 december.

De eerste week van de kerstvakantie kunnen kinderen door het centrum slenteren langs allerlei verschillende etalages, waar met korte filmpjes het verhaal van Wijcheline van dit jaar verteld wordt. Wijcheline is een sprookjesfiguur die elk jaar de hoofdrol speelt bij het Kerst Sprookjesfestijn. Het verhaal van dit Wijchense boerinnetje gaat door waar het vorig jaar ophield, namelijk dat ze zwanger was van prins Wijnand. Kinderen kunnen een tekening of iets anders maken en dat dit jaar als kraamcadeautje aan Wijcheline geven.

Verzamelboek

Dit jaar worden de verhalen van de afgelopen jaren verzameld in een boek met raadsels en kleurplaten. Vanaf eind november kan dit boek gekocht worden in verschillende winkels of via www.wijchenis.nl. Volgend jaar kan het verhaal van dit jaar aan het boek toegevoegd worden. Het boek wordt in beperkte oplage gedrukt.

Kerstbomen

Tijdens het Kerst Sprookjesfestijn worden in diverse winkels en horecagelegenheden warme versnaperingen verkocht. Het centrum van Wijchen zal versierd worden met kerstlampjes en meer dan honderd kerstbomen, en er wordt kerstmuziek gedraaid.

Actuele informatie over het Kerst Sprookjesfestijn is te lezen op de site.

––––––––––––––

Reacties