Digitaal op de koffie bij wethouders over fusie praten

Foto: Pexels via Pixabay

De draagvlakbijeenkomsten die gepland staan in het kader van de mogelijke fusie van Wijchen en Druten worden aangevuld met andere mogelijkheden om een mening kenbaar te maken. Zo kunnen belangstellenden morgen (vrijdag) digitaal op de koffie bij wethouder Gerrits. De uitbreiding van mogelijkheden is het gevolg van de aanscherping van de coronamaatregelen.

Burgemeester Marijke van Beek: ‘De geplande bijeenkomsten voldoen aan de richtlijnen. We besteden veel aandacht aan veiligheid. Maar we begrijpen dat niet iedereen wil of kan komen. Daarom bieden we alternatieven.’

Wethouder Geert Gerrits. Foto: Gemeente Wijchen

De Wijchense wethouder Geert Gerrits en de Drutense wethouder Willy Brink (oud-raadslid en -wethouder in Wijchen) houden morgen, vrijdag 16 oktober, vanaf 14.30 uur een digitaal koffiemoment, waarin inwoners van de beide gemeenten kunnen meepraten over de plannen voor een samengaan. Via een livestream kunnen inwoners en andere geïnteresseerden aansluiten. Aanmelden voor het digitale koffiemoment is niet nodig.

Veilige omgeving

Burgemeester Marijke van Beek. Foto: Gemeente Wijchen

Burgemeester Van Beek: ‘Naast de fysieke bijeenkomsten bieden we aanvullende mogelijkheden. Zo kan iedereen zijn mening vormen over een mogelijke fusie en die mening delen in een veilige en prettige omgeving. En maken we van de nood een deugd omdat we bij online mogelijkheden niet gebonden zijn aan een maximum aantal deelnemers.’

Dorpshuizen

Op dit moment bekijkt de gemeente welke van de geplande draagvlakbijeenkomsten kunnen doorgaan. Wat veilig gebruik van de ruimte betreft voldoen de bijeenkomsten aan alle voorwaarden. De bijeenkomsten in dorpshuizen kunnen sowieso doorgaan. Voor de bijeenkomsten die gepland staan in horecagelegenheden is dat nog niet duidelijk. De beelden van de draagvlakbijeenkomst die afgelopen dinsdag werd gehouden in dorpshuis ‘t Ballegoyke in Wijchen komen vandaag beschikbaar via de websites.

Enquête

Tot en met 20 oktober hebben kiesgerechtigden in Wijchen de mogelijkheid om de enquête over een samenvoeging in te vullen, 2 dagen langer dan oorspronkelijk gepland. Mensen die de voorkeur geven aan een papieren vragenlijst kunnen deze tot en met vandaag, donderdag 15 oktober, opvragen bij het onderzoeksbureau I&O Research, via e-mail ([email protected]), telefoon 0800-0191 (gratis) of WhatsApp (06-86826208).

 

 

 

Reacties