Besparen op energiekosten door gezamenlijke inkoop

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

Inwoners van de gemeente Wijchen kunnen meedoen aan een grootschalige inkoopactie van zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, isolatieglas en het waterzijdig inregelen van cv-installaties. Met deze maatregelen kan volgens de gemeente de energierekening sterk verlaagd worden.

De gemeente Wijchen organiseert de actie in samenwerking met het energieloket Duurzaam Wonen Plus en de organisatie ‘Winst uit je woning’. Door de vraag binnen de hele gemeente te bundelen koopt Winst uit je woning tegen gunstige voorwaarden en een aantrekkelijke prijs in.

Wethouder Titus Burgers. Foto: Gemeente Wijchen

‘De stookkosten kunnen sterk verlaagd worden door mee te doen aan de advies- en inkoopactie in Wijchen’, zegt Titus Burgers wethouder duurzaamheid. ‘Tijdens de actie koopt een groep huiseigenaren onder andere isolatieglas en zonnepanelen gezamenlijk in. Dit maakt dat de voorwaarden goed zijn en de prijzen scherp. Door middel van een veiling wordt per maatregel een bedrijf geselecteerd. Zo weet men zeker dat de deelnemende bedrijven voldoen aan strenge voorwaarden op het gebied van kwaliteit, service en garantie.’

Vrijblijvend inschrijven

De gemeente Wijchen organiseert de actie in samenwerking met de organisatie ‘Winst uit je woning’. Door de vraag binnen de hele gemeente te bundelen koopt Winst uit je woning tegen gunstige voorwaarden en een aantrekkelijke prijs in.

Alle woningeigenaren met een eigen dak in Wijchen kunnen zich tot zondag 20 december 2020 vrijblijvend inschrijven voor deze inkoopactie. Voor vragen kan gebeld worden: 023-5836936.

Woning verduurzamen

Wie meer tips wil over het verduurzamen van zijn woning kan terecht op de website van het energieloket van de gemeente. De gemeente Wijchen biedt bovendien de mogelijkheid om een lening af te sluiten om het huis duurzamer te maken.

Reacties