Rabo steunt podiumkunstenaars met 50.000 euro

Foto: Rabobank Rijk van Nijmegen

Om de regionale cultuursector te steunen heeft de ledenraad van Rabobank Rijk van Nijmegen het initiatief genomen voor een ‘Cultuurpitch’. De bank stelt een bedrag van 50.000 euro beschikbaar, bestemd voor regionale podiumkunstenaars die binnen de grenzen van de huidige mogelijkheden optredens voor publiek willen verzorgen.

Artiesten kunnen volgens de bank dan hun creativiteit weer kwijt waar ze dat het liefste doen: op het podium, in contact met hun publiek. Het doel van de Rabo Cultuurpitch is om met een breed aanbod van voorstellingen op verschillende locaties een variatie aan doelgroepen in het Rijk van Nijmegen te bereiken. De Cultuurpitch van Rabobank Rijk van Nijmegen wil zowel podiumkunstenaars als publiek ‘lichtpuntjes bieden in een onzekere tijd’.

Breed aanbod

Het bedrag van 50.000 euro is bestemd voor podiumkunstenaars die binnen de grenzen van de geldende coronamaatregelen fysieke (dus geen digitale) optredens voor publiek willen verzorgen. Het streven van de bank is om met een breed aanbod van voorstellingen zoveel mogelijk mensen binnen het Rijk van Nijmegen te bereiken. Uitgangspunt is een bijdrage per project van maximaal 5000 euro.

Versoepelingen

Bij de start van deze Cultuurpitch (1 december 2020) wordt uitgegaan van een toegestaan publiek van 30 personen per voorstelling. Omdat de omstandigheden voortdurend veranderen, moeten aanvragers aangeven hoe zij inspelen op eventuele verdere versoepelingen of aanscherpingen ten aanzien van het aantal toeschouwers.

Voorstellen

Podiumkunstenaars die willen meedingen naar een bedrag in het kader van de Rabo Cultuurpitch kunnen een voorstel indienen voor 15 januari 2021. De ‘coronaproof’ optredens moeten plaatsvinden in het eerste halfjaar van 2021, in het werkgebied van Rabobank Rijk van Nijmegen. Daar valt de gemeente Wijchen onder met uitzondering van de plaatsen Batenburg, Bergharen en Hernen.

Een jury onder voorzitterschap van Henk Beerten, ex-wethouder cultuur in de gemeente Nijmegen, beoordeelt de ingediende voorstellen op kwaliteit, originaliteit en haalbaarheid. Bij de honorering van de voorstellen houdt de jury rekening met het totaalaanbod.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen