Bouw van eerste zonnepark in Wijchen kan van start

Foto: Sebastian Ganso via Pixabay

De bouw van Zonnepark Kampbroek in Hernen kan van start gaan. Dit wordt het eerste zonnepark in de gemeente Wijchen die vorige week groen licht kreeg van de Raad van State. “Zo zijn we een stapje dichter bij ons doel om energieneutraal te worden”, zegt wethouder Titus Burgers.

“Wij zijn blij met de uitspraak”, zegt Burgers. “Dutch Durables Energy 3 B.V heeft in het ontwerp zoveel mogelijk rekening gehouden met de omwonenden. Bovendien heeft de gemeente met hen afgesproken dat de omgeving financieel ook voordeel heeft van dit zonnepark. Het is fijn dat het eerste zonnepark gebouwd kan gaan worden. Zo zijn we een stapje dichter bij ons doel om energieneutraal te worden.”

Wethouder Titus Burgers. Foto: Gemeente Wijchen

22 voetbalvelden groot

Het zonnepark wordt ongeveer 11 hectare groot, vergelijkbaar met 22 voetbalvelden. Er komen 43.648 zonnepanelen op te staan die ieder jaar 13.395.000 kWh zonne-energie opwekken. Hiermee wordt energie geleverd voor ongeveer 3500 huishoudens.

Zonnepanelen

“Ook wij zijn heel blij met de uitspraak”, zegt Arice Kuijpers, directeur Dutch Durables Energy 3 B.V. “We hebben samen met de leefbaarheidsgroep van Hernen met veel aandacht alle onderzoeken uitgevoerd en besproken met de omwonenden. Hieruit is een zonnepark ontstaan dat helemaal past in de omgeving. We hebben ook plannen gemaakt waarin staat hoe inwoners van Hernen mee kunnen doen. Er komen bijvoorbeeld zonnepanelen op de nieuwe multifunctionele accommodatie in het dorp. Ieder jaar, gedurende de looptijd van de SDE-subsidie, doneren we in een gebiedsfonds. En we installeren 4 laadpalen voor elektrische auto’s. Verder kunnen omwonenden meedoen door zonobligaties die we uitgeven.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen