Wijkcentrum Wijchen Zuid grijpt naast titel

Foto: wijchen.nieuws.nl

Wijkcentrum Wijchen Zuid heeft naast de titel ‘Dorpshuis van het Jaar 2020’ gegrepen. Het centrum was een van de 6 kanshebbers voor de titel, maar die ging naar De Paulus in Winssen.

Bij deze verkiezing wordt gezocht welke ontmoetingsplek in Gelderland hét bruisende hart van het dorp of de wijk is. De verkiezing is een initiatief van de Leefbaarheidsalliantie, de provincie Gelderland en Omroep Gelderland. De finale was in het Provinciehuis in Arnhem; normaal gevuld met publiek, maar dit jaar waren in verband met de coronacrisis alleen vertegenwoordigers van de zes finalisten aanwezig.

Na de stemming door de beheerder ging De Broederij uit Nijmegen aan de leiding, maar na de publieksstemmen nam De Paulus de leiding over. Ook de vakjury beoordeelde het ontmoetingscentrum in Winssen het hoogst.

Samendoen

Presentratrice Angelique Krüger. Foto: Omroep Gelderland

Dit jaar stond het thema ‘samendoen’ centraal. Er werd hierbij gekeken hoe dorpshuizen op een nieuwe manier activiteiten organiseren en verbindingen leggen. Bijvoorbeeld met de omgeving, tussen jongeren en ouderen of met hun buurdorpen. Uit de vele aanmeldingen werden zes finalisten genomineerd. Dat waren naast Wijkcentrum Wijchen Zuid, Bolderburen in Culemborg, Ontmoetingscentrum de Paulus in Winssen, Stadsboerin in Doetinchem, Ons Honk – Zuid doet samen in Apeldoorn en de Broederij in Nijmegen.

Toegankelijkheid

Presentatrice Angelique Krüger van Omroep Gelderland bezocht alle finalisten en sprak met bezoekers, beheerders en bewoners. Toegankelijkheidsexpert Jan Troost keek in hoeverre de dorpshuizen uitgerust waren voor mensen met een beperking. Ook de vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, bezocht de genomineerden,

TV Gelderland

Vandaag, zondag, is de finale van Dorpshuis van het Jaar 2020 vanaf 17.20 uur te zien bij TV Gelderland. Deze uitzending wordt daarna ieder uur herhaald.

Zie ook:
Wijchen Zuid in race voor ‘Dorpshuis van het Jaar’

Jan Troost bekijkt wijkcentrum in Wijchen-Zuid

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen