Veel gemeenten zoeken nog medewerkers stembureaus

Foto: Pixabay

Circa zestig gemeenten in Nederland (in totaal 355 gemeenten) hebben voldoende stembureauleden en tellers voor de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 17 maart. Dat blijkt uit een lijst van de Rijksoverheid waarop een overzicht van de gemeenten staat. Wijchen staat er nog niet op, maar heeft inmiddels wel voldoende medewerkers.

Wijchen staat nog niet op de lijst omdat bij eerste inventarisatieronde van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de gemeente heeft doorgegeven dat er voldoende stemlokalen en stembureaus waren op 1 na. Dat was de locatie basisschool Het Zuiderpad aan de Oudelaan (Huissteden) in Wijchen.

“Daar hebben we inmiddels een oplossing voor gevonden in de vorm van een mobiele unit. Er komt nog een 2e inventarisatieronde van BZK aan en dan kunnen we melden dat alles rond is”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Genoeg aanmeldingen

Eind vorig jaar deed de gemeente een oproep voor medewerkers en tellers op de stembureaus. Via werving in de media kwamen ruim 160 nieuwe aanmeldingen binnen. Uit het eigen bestand van de gemeente reageerden 80 mensen en 42 collega’s deden dat op de interne oproep van de gemeente. Er zijn daarmee meer dan genoeg aanmeldingen binnen.

Zie ook:
Voldoende vrijwilligers voor bemensing stembureaus

Stembureauleden en tellers gezocht voor verkiezingen

 

Reacties