Veertig sealbagautomaten maandag tijdelijk geopend

Foto: PxHere

Banken en Geldmaat heropenen maandag tijdelijk 40 sealbagautomaten verspreid over het land; zij worden uit veiligheidsoverwegingen gedurende de openingstijd op doordeweekse dagen van 10.00 tot 14.00 uur permanent bewaakt en iedere dag geleegd.

In Wijchen is een sealbagautomaat van Geldmaat te vinden in het centrum aan de Marktpromenade 28. Het is niet bekend of deze automaat weer opengaat.

De banken willen met de maatregel ondernemers een tijdelijke extra mogelijkheid bieden voor het afstorten van contant geld. Sealbagautomaten zijn bestemd voor het afstorten van geld door ondernemers. Ondertussen werkt de Nederlandse Vereniging van Banken samen met Geldmaat aan een meer permanente oplossing, zodat meer sealbagautomaten weer veilig kunnen worden gebruikt.

Legitimeren

Ondernemers die er vanaf maandag gebruik van willen maken moeten zich uit veiligheidsoverwegingen legitimeren bij de bewaker, waarna ze het geld zelf kunnen afstorten. Daarvoor kan een geldig legitimatiebewijs worden gebruikt. Banken laten weten te begrijpen dat dit ongemak met zich mee kan brengen, maar benadrukken dat het noodzakelijk is voor de veiligheid.

Plofkraken

De banken en Geldmaat sloten eerder deze maand op advies van de politie alle ruim 500 sealbagautomaten in ons land als reactie op een nieuwe vorm van plofkraken. Daarbij kunnen niet-ontplofte explosieven achterblijven en ontstaan risico’s op persoonlijke ongelukken bij gebruikers, medewerkers en passanten.

Naast de 40 die nu weer open gaan, kunnen ondernemers ook terecht bij de geldstortautomaten van de banken en Geldmaat. Dat zijn er opgeteld meer dan 1000. Ondernemers kunnen ook gebruikmaken van de beveiligde afstortservice van een waardetransporteur.

Meer informatie over geld- en sealbagautomaten is te vinden op de site van Geldmaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen