Vloeren bibliotheek niet veilig genoeg; deel afgesloten

Foto: de Bibliotheek Wijchen

Bij controle van de vloer van de eerste verdieping van de Bibliotheek Wijchen is gebleken dat die niet voldoet aan aangescherpte veiligheidseisen. Voor alle zekerheid en in afwachting van een permanente oplossing zijn er staanders geplaatst ter ondersteuning en zijn delen van de ruimte afgezet.

Foto: de Bibliotheek Wijchen

De verbinding tussen de breedplaatvloeren van wapeningsstaal blijken niet dik genoeg te zijn. Een breedplaatvloer is een vrijdragende systeemvloer die bestaat uit circa 50 millimeter dikke platen van gewapend beton. Wapeningsstaal is een versterking die meestal in beton wordt aangebracht, vandaar de term gewapend beton. In de meeste gevallen is het nodig om een wapening aan te brengen omdat beton wel drukkrachten, maar weinig trekkrachten op zich kan nemen. Omdat er vaak in constructies sprake is van trekkrachten wordt over het algemeen voor gewapend beton gekozen. Breedplaatvloeren zijn indertijd ook gebruikt bij de bouw van de parkeergarage in Eindhoven die in 2017 instortte.

Dienstverlening

Medewerkers van de bibliotheek kunnen nu de keuken en lift niet gebruiken en is er 1 trap met smalle doorgang. De dienstverlening zoals die tijdens de lockdown al aanboden wordt, gaat gewoon door. Dat betekent onder meer dat boeken kunnen worden teruggebracht door ze in de kar voor de deur van de bibliotheek te leggen.

Verder kunnen boeken worden gereserveerd via de website en telefonisch worden aangevraagd die vervolgens thuis worden bezorgd. E-books en luisterboeken kunnen worden geleend via www.onlinebibliotheek.nl.

Zie ook:
Bibliotheek blijft door lockdown langer dicht

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen