Wijchense bedrijven doen mee met estafettestaking FNV

Foto: RAEng Publications/Pixabay

Medewerkers van diverse technische bedrijven in Wijchen staken maandag en dinsdag. De actie maakt deel uit van de estafettestakingen die door vakbond FNV zijn georganiseerd.

Het gaat volgens de Gelderlander om medewerkers van de bedrijven van Mpac Langen en De Boer Machines in Wijchen. Zij zullen niet op het bedrijf in actie komen, maar ’s morgens met een auto door een zogenoemde staakstraat bij de Mister Panda Goffertboerderij in Nijmegen kunnen rijden.

In de metalektro zijn ondernemingen actief die zich bezighouden met onder andere het be- of verwerken van metalen en het vervaardigen en herstellen van elektrotechnische componenten of producten, apparatuur en installaties.

Eerlijke cao

Volgens de FNV wordt actie gevoerd om ‘een eerlijke, fatsoenlijke cao Metalektro af te kunnen sluiten. De werkgevers laten ons nu wéér geen andere keuze. Ze zijn niet ingegaan op onze eisen in het ultimatum en laten dus de kans liggen om acties en stakingen te voorkomen.’

Flexwerkers

De cao Metalektro liep af op 1 december 2020. Ondanks zeven onderhandelingsronden is er geen akkoord over een nieuwe cao bereikt. Werkgeversorganisatie FME stelt zich te star op in de onderhandelingen, vindt FNV. De vakbond wil een betere werk-privébalans en mogelijkheden om eerder te stoppen met werken. De vakbond wil ook meer zekerheid voor flexwerkers, bijvoorbeeld door ze na een jaar een vast contract te geven.

 

 

Reacties