HorecaVrij pleit voor nationale feestdag bij opening

Foto: horecavrij.nl

Heel Nederland kijkt reikhalzend uit naar hét moment dat de horeca zijn deuren weer mag openen en mensen kunnen genieten op de terrassen van hun favoriete horecagelegenheden. Om die felbegeerde heropeningsdag zo goed mogelijk en coronaproof te kunnen vieren én mensen opnieuw met elkaar te verbinden, pleit HorecaVrij voor een nationale feestdag.

Initiatiefnemer van HorecaVrij is horecaketen De Beren (die geen vestigingen in onze regio heeft) die een jaarlijkse terugkerende nationale feestdag wil en de petitie #horecavrij is gestart.

Het afgelopen jaar mocht de horeca slechts 5 maanden open zijn. Hoewel daar lange tijd veel begrip voor is geweest, is de maat volgens veel horecaondernemers nu vol. Om die reden wil De Beren zich verenigen met zowel consument als collega-bedrijven middels het initiatief HorecaVrij en een petitie.

Vlaggen

Naast het opstarten van een petitie worden er #horecavrij-vlaggen verkocht. “De heropeningsdag moet voelen als één groot feest en voor de huidige generaties als een bevrijding. We hangen letterlijk de vlag uit en laten Nederland groen kleuren. Hoe mooi is het om de saamhorigheid van de horeca op zo’n manier terug te zien?”, zegt Ad Schaap, eigenaar van De Beren.

HorecaVrij wil minimaal 100.000 handtekeningen verzamelen en roept om die reden zoveel mogelijk horecagelegenheden en consumenten op om de petitie te ondertekenen.

Zie ook:
Noodkreet horeca op 30 plekken in centrum Wijchen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen