Winkels mogen vanaf woensdag klanten ontvangen

Foto: Thedar Knut/Pixabay

De coronamaatregelen worden vanaf morgen, woensdag 3 maart, onder voorwaarden iets verruimd. De detailhandel mag open voor winkelen op afspraak, jongeren tot en met 26 jaar mogen weer samen buiten sporten op sportaccommodaties en contactberoepen mogen weer uitgeoefend worden.

Winkels mogen vanaf morgen maximaal 2 klanten tegelijk in de winkel hebben. Die moeten zich 4 uur van tevoren hebben aangemeld. Een winkel met meerdere verdiepingen mag maximaal 2 klanten per verdieping toelaten.

De afspraken zijn voor minimaal 10 minuten om te voorkomen dat er toch contacten zijn tussen klanten die elkaar snel afwisselen. Daarbij blijven de basisregels gelden zoals de 1,5 meter afstand, hygi├źnemaatregelen en thuisblijven bij klachten.

Sporten

Op dit moment geldt er een uitzondering voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Zij mogen in teamverband buiten sporten en onderling wedstrijden spelen met teams van de eigen club. Vanaf woensdag wordt deze uitzondering verruimd. Jongeren van 18 tot en met 26 jaar mogen dan onder dezelfde voorwaarden ook sporten, echter alleen bij sportaccommodaties.

Alle contactberoepen, met uitzondering van de sekswerkers, zijn met ingang van 3 maart weer toegestaan, zoals kappers, masseurs en rijinstructeurs.

Lockdown

De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht; de middelbare scholen en het mbo zijn vanaf gisteren deels weer open.

Bron: Rijksoverheid

 

Reacties

Cookieinstellingen