Verkoop woningen eerste fase TKWM start eind dit jaar

Beeldimpressie van Tussen Kasteel en Wijchens Meer
Beeldimpressie van Tussen Kasteel en Wijchens Meer
Foto: Team Ter Steege

De verkoop van de woningen in fase 1 van het project ‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’ start aan het einde van dit jaar. De start van de bouw staat voor het najaar van 2022 gepland. In deze eerste fase worden ruim 70 appartementen gebouwd waarvan ongeveer 25 betaalbare huurwoningen.

De gebiedsontwikkeling Tussen Kasteel en Wijchens Meer, dat de komende 6 à 7 jaar wordt uitgevoerd, betekent een volledig nieuw ingericht gebied tussen het Kasteel en het Wijchens Meer. Het gebied kent straks opvallende elementen zoals trappartijen bij het kasteel en het Wijchens Meer, een grand café met terras met uitzicht op het Wijchens Meer, een hotel tegenover het kasteel (op de plek van het voormalige gemeentekantoor)  en een evenementenplein. Ook worden er ongeveer 155 nieuwe, energieneutrale, woningen gebouwd in een mix voor verschillende doelgroepen.

Tussen Kasteel en Wijchens Meer wordt uitgevoerd in 3 fasen. De eerste fase beslaat het gebied van het oude gemeentehuis en het Europaplein. In de komende maanden worden de plannen samen met inwoners en ondernemers verder uitgewerkt.

Sloop gemeentekantoor

Wethouder Geert Gerrits. Foto: Gemeente Wijchen

Wethouder Geert Gerrits van Wonen is tevreden met de voortgang: “De vaart zit er goed in. Goed nieuws dat dit jaar al wordt begonnen met de verkoop van de nieuwe woningen en komend jaar met de werkelijke bouw. Er is immers een flink woningtekort in onze regio. Dit stukje Wijchen gaat nu echt veranderen tot een prachtige plek om te winkelen, wandelen en wonen. Een aanwinst voor het centrum, maar zeker ook voor de toekomstige bewoners en bezoekers.”

Bij de werkzaamheden in fase 1 hoort ook de sloop van het voormalige gemeentekantoor. Het is volgens wethouder Derks niet helemaal zeker of september 2022 ook het moment is dat het oude gemeentehuis wordt gesloopt. “We onderzoeken de mogelijkheden om de planning te optimaliseren. Bijvoorbeeld door voorbereidende werkzaamheden eerder te starten. De sloop van het oude gemeentehuis kan mogelijk naar voren worden gehaald.”
Voor het zover is moet er rond het voormalige gemeentehuis, zoals op de plek van het parkeerterrein, nog archeologisch onderzoek worden verricht.

Informatieavond

Bij de plannen voor het nieuw in te richten gebied worden inwoners, ondernemers en anderen in het proces van de ontwikkeling betrokken. De gemeente zoekt daarvoor inwoners en ondernemers die mee willen denken en doen in een ondernemersdenktank, een inwonersplatform (voor inwoners van heel Wijchen) en in een latere fase met een ontwerpgroep (voor toekomstige inwoners).

Voor maandag 22 maart organiseert Team Ter Steege, dat het werk de komende jaren gaat uitvoeren, een digitale informatieavond. Gebiedsontwikkelaar Ronald van Ommen en architect Chris Zwiers vertellen inwoners dan meer over de plannen. Tussendoor kunnen inwoners vragen stellen aan het projectteam. De bijeenkomst start om 19.00 uur en belangstellenden kunnen zich hier aanmelden.

Momenteel wordt gewerkt aan een overkoepelend Stedenbouwkundig Voorlopig Ontwerp voor alle fasen. Hierin worden de plannen gedetailleerd uitgewerkt. Naar verwachting stelt het college van B en W in april dit ontwerp vast en wordt het daarna aan de gemeenteraad aangeboden.

Zie ook:
Provinciesubsidie voor Tussen Kasteel en Wijchens Meer

Handtekeningen overeenkomst TKWM gezet

‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’ kost 2,8 miljoen euro

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen