Slechts één naam uit Wijchen op kandidatenlijsten

Foto: wijchen.nl

Dezer dagen valt het formulier met de kandidatenlijsten voor de Tweede Kamerverkiezing van volgende week op de deurmat. Er staan lijsten op van 32 partijen. Er worden in totaal 1031 namen genoemd. Onder hen slechts één kandidaat die uit Wijchen komt.

Twee partijen hebben 80 namen op de lijst staan, dat zijn de VVD en D66. Het CDA geeft de mogelijkheid om uit 59 namen te kiezen. De meeste partijen geven 50 kandidaten op zoals de PVV, SP, ChristenUnie, PvdD, Forum voor Democratie en de nieuwe partij Code Oranje. Jezus Leeft geeft 3 kandidaten op en De Feestpartij 1, namelijk de oprichter Johan Vlemmix.

Schouten

Op de lijsten staat slechts 1 persoon die uit Wijchen komt, namelijk Bea Schouten op plek 52 van de lijst van het CDA. De in IJsselmuiden geboren Schouten was 12 jaar gemeenteraadslid in Wijchen waarvan 8 jaar fractievoorzitter. Sinds 2019 is ze lid van de Provinciale Staten van Gelderland. Ze is de jongere zus van demissionair minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten. Hun vader was beroepsmilitair; het gezin verhuisde vaak en kwam uiteindelijk begin jaren tachtig in Wijchen terecht waar Bea Schouten nog steeds woont.

Stemlokalen

De stemlokalen in Wijchen zijn afhankelijk van de locatie geopend op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 maart van 7.30 tot 21.00 uur. Kiezers die 70 jaar of ouder zijn hebben van de gemeente een briefstempakket gekregen waarmee ze hun stem schriftelijk kunnen uitbrengen. Meer informatie is te lezen op de website van de gemeente Wijchen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen