Nieuw schoolbestuur Maaswaal College in augustus

De vestiging van het Maaswaal College aan de Oosterweg
De vestiging van het Maaswaal College aan de Oosterweg
Foto: Maaswaal College

De schoolbesturen van Alliantie Voortgezet Onderwijs en de Scholengroep Rijk van Nijmegen gaan in augustus fuseren. In de gemeente Wijchen valt het Maaswaal College onder het bestuur van de Alliantie Voortgezet Onderwijs.

De fusie is volgens beide schoolbesturen wenselijk gezien de demografische krimp en financiële gevolgen daarvan. Een fusie maakt de organisatie slagvaardiger en efficiënter en versterkt de financiële positie. Het doel is uiteindelijk onder meer een regionaal dekkend, kwalitatief hoogstaand en divers onderwijsaanbod.

Handhaven

Bij de fusie zijn het handhaven van de verschillende religieuze groeperingen gewaarborgd Dat wil zeggen dat zowel de openbare als rooms-katholieke, algemeen bijzondere, confessionele en interconfessionele denominaties in stand worden gehouden.

Onder de Alliantie Voortgezet Onderwijs vallen naast het Maaswaal College ook onder meer het Dominicus College, Mondial College en Stedelijke Scholengemeenschap in Nijmegen. Bij de Scholengroep zitten onder meer Canisius College, Kandinsky en NSG Groenewoud.

Locaties

De gemeente Wijchen stemt in met de fusie, maar tekent wel aan dat eventuele toekomstige wijzigingen in aanbod en locaties van onderwijsvoorzieningen (de gebouwen) geen onderdeel uitmaken van de instemming. Voor de gemeente Wijchen is het van belang dat het huidige aanbod en voorzieningenniveau van het voortgezet onderwijs binnen de gemeente gegarandeerd blijft. Besluiten over de regionale spreiding en onderwijslocaties vinden plaats in het kader van het Regionaal Plan Onderwijsvoorzieningen regio Nijmegen (RPO). Het huidige RPO loopt tot 31 oktober 2022. Een nieuw plan wordt aan de regiogemeenten ter instemming voorgelegd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen